Ένα βήμα πριν από την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές είναι ο Παύλος Παπαδάτος, επιστολή προς τους δημότες Αργοστολίου και ευθεία επίθεση στον Θεόφιλο Μιχαλάτο

Φίλες και φίλοι, πολλοί από εσάς με παροτρύνετε να θέσω υποψηφιότητα Δημάρχου για τον Δήμο του Αργοστολίου μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να αφιερωθώ αποκλειστικά στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη των μοναδικών, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων του δήμου μας.
Και τονίζω τη λέξη «αποκλειστικά», γιατί θεωρώ τουλάχιστον άδικο για τον δήμο μας να κάνει κάποιος συγχρόνως και τον Δήμαρχο και τον επιχειρηματία ή να ασκεί συγχρόνως και κάποιο άλλο επάγγελμα, πόσο μάλλον αν χρησιμοποιεί επιπλέον τον Δήμο ως εργαλείο επέκτασης των επιχειρηματικών ή επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Καταβάλλοντας μάλιστα προσπάθεια να ελέγχει ποικιλοτρόπως όλα τα επικοινωνιακά μέσα, ώστε να φιμώνει, αντί να ενθαρρύνει, κάθε καλοπροαίρετη κριτική.
Σε γενικές γραμμές είναι απολύτως αναγκαίο, αυτός που θα αναλάβει την τύχη του δήμου μας να έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις γνώσεις, την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και την ικανότητα να εκπονήσει ένα αναπτυξιακό στρατηγικό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην ανάδειξη και στην αποτελμάτωση του δήμου μας, και όχι να σκοπεύει να αναδειχθεί ή να βιοποριστεί ο ίδιος μέσω του δήμου. Περιττό να ειπωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να διακρίνεται για την ικανότητά του να διατηρεί αγαστή συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, αλλά και με τους υπόλοιπους δύο δήμους του νησιού μας, αποσκοπώντας στην οικονομία κλίμακας, και φυσικά να έχει τις αναγκαίες προσβάσεις στην κεντρική κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος υποψήφιος δήμαρχος για τον τόπο μας, δεν το αποφασίζω ούτε εγώ, ούτε τα πολιτικά κόμματα. Αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δημοτών, οι οποίοι γνωρίζουν την κοινωνική και επιτυχημένη ή όχι επαγγελματική διαδρομή, τις ικανότητες, αλλά και τους λόγους που ωθούν κάποιον να διεκδικήσει την δημοτική μας αρχή. (Αν κάποιος έχει αποτύχει στην δική του επαγγελματική ζωή, είναι δυνατό να του εμπιστευτούμε τις τύχες του δήμου μας);
Φίλες και φίλοι, έχω ακούσει τις ενθουσιώδεις εισηγήσεις και παροτρύνσεις στενών συνεργατών, φίλων, αλλά και πολλών συνδημοτών, να θέσω υποψηφιότητα για το δημαρχιακό αξίωμα και τους ευχαριστώ όλους. Την τελική μου όμως απόφαση θα την πάρω τις επόμενες ημέρες, καθότι θα ήθελα να είμαι σίγουρος ότι όλα τα πρόσωπα που θα ανακοινώσω και θα στελεχώσουν την «υποψήφια» δημοτική μας παράταξη θα διακρίνονται, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, για τη λαϊκή αποδοχή τους, και την κατάρτισή τους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές δημοτικές απαιτήσεις. Τα πρόσωπα αυτά θα είναι συγχρόνως ικανά να υλοποιήσουν το όραμα, και το πρόγραμμα που θέλουμε να εκπονήσουμε για την ανάπτυξη του δήμου μας, από τον εγκαταλελειμμένο πρωτογενή τομέα μέχρι έργα υποδομής και ανάπλασης, όχι μόνο του Αργοστολίου αλλά και των χωριών του δήμου μας, που δυστυχώς καθημερινά φθίνουν. Στην αντίθετη περίπτωση, είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε απλούς διαχειριστές της καθημερινής δημοτικής μιζέριας και με έναν δήμο χωρίς όνειρα και χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Από όλους εσάς εξαρτάται – όχι να ονειρευόμαστε – αλλά να έχουμε ένα καλύτερο δήμο και να είμαστε υπερήφανοι και για τον δήμαρχό μας που να μπορεί να ανταποκριθεί στην ιστορία, στην πολιτιστική κουλτούρα, αλλά και στις αναπτυξιακές ανάγκες του δήμου μας.
Το αξίζουμε εμείς.
Το αξίζουν τα χωριά μας.
Το αξίζει το Αργοστόλι μας.
Υ.Γ. Φίλες και φίλοι, θα περιμένω εσάς που συμφωνείτε με τις απόψεις μας, χωρίς εσάς δεν αλλάζει τίποτα, να επικοινωνήσετε μαζί μας. Αν το κρίνετε σκόπιμο, στείλτε και σε άλλες φίλες και φίλους αυτή την επιστολή. Και μην ξεχνάτε ότι η φράση που ακούγεται από πολλούς έντιμους και ικανούς: «Που να πάω να μπλέξω…» Είναι ακριβώς αυτή η φράση που θέλουν να ακούν και κάποιοι άλλοι! Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ που διαβάσατε την επιστολή μου. Περιμένω να επικοινωνήσετε μαζί μου. (Αν κάποιοι δεν με γνωρίζετε, απλά, πληκτρολογήστε το όνομα μου στο Google).
Πάντα φίλος

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed