Τεράστιο και ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Παλλική που ξεκίνησε από Πετανούς και έχει φτάσει στα Κουβαλάτα, έχουν καεί ποιμνιοστάσια

Ίσως μιλάμε για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην Κεφαλονιά φέτος το καλοκαίρι. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις 20:00 απόψε στην περιοχή των Πετανών και μέσα σε δύο ώρες βρίσκεται στις παρυφές των Κουβαλάτων.
Το μέτωπο είναι τεράστιο και έχει κάψει ή απειλεί να κάψει πέρα από την δασική έκτσση και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή. Οι κάτοικοι από την Κοντογενάδα, αλλά και τα γύρω χωριά, μαζί με την Εθελοντική Ομάδα και μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν κυριολεκτικά να σώσουν ότι σώζεται. Οι άνεμοι ξεπερνούν τα έξι μποφόρ με ριπές που φτάνουν και τα οκτώ κάποιες φορές και όπως καταλαβαίνετε το να σβηστεί αυτή η πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας φαντάζει απίθανο. Πέρα από τις μονάδες της Πυροσβεστικής του Ληξουρίου που επιχειρούν ήδη έχουν φτάσει και άνδρες από το Αργοστόλι, αν και την ίδια ώρα αντιμετώπιζαν πυρκαγιά στα Σπαρτιά, η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο. Ας ελπίσουμε το καταστροφικό έργο της φωτιάς να είναι το μικρότερο δυνατό μέχρι το πρωί, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ριχτούν στη μάχη και εναέρια μέσα. Δύσκολη η κατάσταση στην Παλλική, που δοκιμάζεται.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed