Το κλάμα πάνω από το χυμένο γάλα, ο αποπροσανατολισμός από το πρόβλημα της παραβατικότητας, οι σκληρές αλήθειες και η αναδιάρθρωση της Επιτροπής

Η… Εσπερίδα για την αυξημένη παραβατικότητα κυρίως των ανηλίκων στο Αργοστόλι έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η διαφορά με άλλες Εσπερίδες είναι ότι δεν μας προσέφεραν στο τέλος τσάι και γλυκίσματα!
Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν για τέσσερις και πάνω ώρες μια παράθεση ιδεών από τους αρμόδιους και αναρμόδιους που ανάγκασαν τον απλό κόσμο, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς να φύγουν πριν από την ώρα τους από την αίθουσα. Επί της ουσίας δεν ακούσαμε τίποτε νέο, με τον Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καπάτο, να επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι «δεν έχουμε γίνει Ζάκυνθο». Ευτυχώς, που μέσα στην αίθουσα υπήρξαν και κάποιες φωνές που είπαν τις σκληρές αλήθειες, χωρίς να χαϊδέψουν αυτιά. Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Ιωάννης Μπούμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Ανουσάκης και Γιάννης Λυκούδης έβαλαν το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Μίλησαν για την μικρή μερίδα εκείνη των Ρομά που έχουν ξεσηκώσει και ανακατέψει την πόλη και για τις τραγικές ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης (στο Αργοστόλι υπηρετούν σχεδόν οι μισοί από τους αστυνομικούς που έπρεπε, σε Ελειό-Πρόννους υπηρετούν μόνο δύο αστυνομικοί). Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του προϊσταμένου της Πρόνοιας, Δημήτρη Δημουλιού, που και αυτός μπήκε στην ουσία του προβλήματος. Πάντως, οι περισσότερες απόψεις ιδεών που ακούστηκαν γενίκευσαν το θέμα και το μετέφεραν ή και αποπροσανατόλισαν σε άλλο επίπεδο.
Γύρω στις 22:30 το βράδυ ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, κατέληξε στην απόφαση-ψήφισμα που είχε τρία μέρη:
-Διεύρυνση της Επιτροπής Παραβατικότητας από εννέα σε έντεκα άτομα, μια Επιτροπή που έχει συστήσει το σώμα με προηγούμενη απόφασή του, αλλά ουσιαστικά ήταν ανενεργή. Τα άτομα αυτά είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μιχάλης Μοσχονάς, Νίκος Κουρκουμέλης, Διονύσης Πολλάτος και Σπύρος Πεφάνης. Ο διευθυντής της Πρόνοιας, Δημήτρης Δημουλιός, ο καθηγητής παιδοψυχιατρικής, Γεράσιμος Κολαΐτης, η νομική σύμβουλος, Νίκη Χριστοφοράτου, οι διευθυντές της Α/Θμιας και της Β/Θμιας Εκπαίδευσης, ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και ένας εκπρόσωπος από το Δικαστικό Σώμα.
– Ο Δήμος Αργοστολίου να ζητήσει έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο και την Αστυνομική Διεύθυνση για να επανέλθει η νομιμότητα και η τάξη στην πόλη μας.
-Το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει ξανά σε εύλογο χρονικό διάστημα για να επανεξετάσει τα αποτελέσματα αναφορικά με την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά να πάρει άλλου είδους μέτρα προκειμένου να δοθεί λύση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed