Δύο ηχηρά «όχι», μια κούφια υπόσχεση και ένα διακριτικό «θα δούμε» εισέπραξε ο Αλέξανδρος Παρίσης, που παλεύει με νύχια και με δόντια να κατεβάσει συνδυασμό

Λιγότερο από ένας χρόνος έχει μείνει αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές και την τελευταία ημερομηνία που έχουν στην διάθεσή τους οι συνδυασμοί για να καταθέσουν τα ονόματα των υποψηφίων στο Πρωτοδικείο Αργοστολίου.
Όλοι παλεύουν (οι γνωστές ως τώρα υποψηφιότητες) προκειμένου να συγκροτήσουν όσο μπορούν ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Αν εξαιρέσουμε τον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον Νίκο Ανουσάκη και τη Λαϊκή Συσπείρωση, που δείχνουν να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, όσοι θα ακολουθήσουν θα συναντήσουν δυσκολίες στην κατάρτιση ψηφοδελτίου. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλέξανδρος Παρίσης, με τον πρώην Δήμαρχο Κεφαλονιάς να έχει αναλωθεί σε ένα μεγάλο κυνήγι υποψηφίων την εβδομάδα που μας πέρασε. Ωστόσο, στις πρώτες δύο σοβαρές πόρτες που χτύπησε εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι. Ο λόγος για τους Διονύση Λυκούδη (πρώην δεξί του χέρι) και Νίκο Μενάγια (μεγάλο ψηφοθηρικό κεφάλαιο στη Λειβαθώ), που του απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του. Το χάσμα που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 είναι τεράστιο και δεν γεφυρώνεται με τίποτε. Άλλωστε, ο πρώτος προτιμάει να ασχολείται με τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου του και ο δεύτερος με τα ζωντανά του, παρά να κατέβουν υποψήφιοι σε έναν συνδυασμό με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παρίση.
Ωστόσο, ο Γνήσιος δεν τα παρατάει και προσπαθεί να πείσει τους εναπομείναντες συμβούλους της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» να τον ακολουθήσουν. Πέρα όμως από τον Άγγελο Κωνσταντάκη δεν βλέπει άλλο φως στην άκρη του τούνελ. Στις πολλές συζητήσεις που έχει κάνει με τον Γιάννη Λυκούδη ακούει συνέχεια ένα διακριτικό «θα δούμε», με τον πρώτο σε ψήφους σύμβουλο της Λειβαθούς να μην δείχνει διατεθημένος να ακολουθήσει τον Αλέξανδρο Παρίση σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Από τους εκλεγμένους μένει ο Διονύσης Πολλάτος, που έχει κρατήσει μια ουδέτερη στάση μέχρι τώρα και στο βάθος φαίνεται να έχει δώσει μια υπόσχεση στον Γνήσιο για το «αν και εφόσον» θα τον ακολουθήσει. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως ξέρουν πως ο Διονύσης Πολλάτος δεν υπάρχει περίπτωση να μπει πάλι κάτω από την ομπρέλα Παρίση και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Τι γίνεται όμως με τους υποψηφίους που δεν είναι εκλεγμένοι; Αυτή την στιγμή ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς έχει εξασφαλίσει τις υποψηφιότητες του Γιάννη Πετράτου από τον Πόρο, του Μπάμπη Κουρκουμέλη από την Σκάλα, του Ηλία Κουρκουμέλη από την Λειβαθώ και δύο ακόμη ατόμων από Φαρακλάτα και Διλινάτα, πρόσωπα που… κουμαντάρει ο Άγγελος Κωνσταντάκης. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed