Πώς θα βοηθήσετε το ενήλικο παιδί σας να φύγει από το σπίτι

Οι γονείς αναγκάζονται κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν ένα γεγονός που, στους περισσότερους από εκείνους, προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Έρχεται η ώρα που τα, ενήλικα πια, παιδιά τους θέλουν να φύγουν από το σπίτι και να δημιουργήσουν το δικό τους. Αν βρίσκεστε εν μέσω μιας τέτοιας φάσης στη ζωή σας, σίγουρα θα έχετε πολλά να σκεφτείτε. Εμείς εδώ έχουμε μερικά ακόμη πράγματα τα οποία θα ήταν καλό να κάνετε, ώστε να βοηθήσετε και το παιδί σας σε αυτήν τη δύσκολη μετάβαση. 

 

  • Συζητήστε σχετικά με τη μετακόμιση

 

Αρχικά, είναι σημαντικό να συζητήσετε με το παιδί σας σχετικά με την απόφασή του να μετακομίσει. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να σιγουρευτείτε ότι έχει πάρει την απόφαση για τους σωστούς λόγους και ότι αισθάνεται πραγματικά έτοιμο να φύγει από το σπίτι και να ανεξαρτητοποιηθεί. Παράλληλα, θα πρέπει και εσείς να του πείτε πώς αισθάνεστε για όλα αυτά και να επικοινωνήσετε μεταξύ σας με ειλικρίνεια. 

 

  • Βοηθήστε το παιδί να βρει το νέο του σπίτι

 

Το γεγονός ότι το παιδί σας φεύγει, δεν σημαίνει ότι παύετε να είστε γονείς. Μπορείτε να είστε μέρος της διαδικασίας, όπως θα συνεχίσετε να είστε και μέρος της ζωής του. Σίγουρα θα εκτιμήσει τη βοήθειά σας στο να βρει το καινούργιο του σπίτι. Και σίγουρα έχετε μεγαλύτερη εμπειρία σε ό,τι αφορά τις μετακομίσεις, τα ενοίκια κ.ο.κ. σε σχέση με εκείνο που δεν έχει μείνει ποτέ μόνο του.

 

  • Βοηθήστε το με πρακτικά ζητήματα

 

Η διαδικασία της μετακόμισης από μόνη της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Γι’ αυτό και πρέπει να βοηθήσετε όσο μπορείτε με τα πρακτικά ζητήματα που θα προκύψουν. Το πακετάρισμα, την αγορά νέων επίπλων, τις επιδιορθώσεις στο καινούργιο σπίτι κ.ο.κ. Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό είναι να συμβουλέψετε το παιδί σχετικά με το σύστημα θέρμανσης, σε περίπτωση που θέλει να ενσωματώσει ένα καινούργιο σύστημα στο σπίτι. Οι λέβητες αερίου για αυτονομία στη θέρμανση είναι πολύ καλή επιλογή, όπως και η αντλία θερμότητας ή ακόμα και ένας νέος καυστήρας πετρελαίου. Το καλό με την αντλία θερμότητας είναι ότι λειτουργεί αποδοτικά τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη, χωρίς να βασίζεται σε καύσιμα. 

 

  • Δώστε του χώρο, αλλά κρατήστε επαφή

 

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται το παιδί σας για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Συνεπώς, αποφύγετε το να επικοινωνείτε μαζί του συνεχώς στα social media ή να τηλεφωνείτε πολύ συχνά. Ωστόσο, πρέπει να κρατήσετε επαφή και να του δώσετε να καταλάβει ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο πατρικό του.

Το πιο βασικό από όλα είναι το εξής: Να στηρίξετε το παιδί σας ό,τι και αν αποφασίσει.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed