Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα βρεφικής κούνιας για το μωρό μου;

Η βρεφική κούνια είναι συνήθως ένα παιδικό κρεβάτι μικρότερων διαστάσεων, το οποίο είναι κατάλληλο για τα μωρά. Το στρώμα που χρησιμοποιείται σε βρεφικές κούνιες είναι ελαφρύ και εύχρηστο και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί από την άλλη πλευρά ώστε να ανανεώνεται η στήριξη. Ένα στρώμα βρεφικής κούνιας έχει συνήθως συγκεκριμένο πάχος και αποτελείται από κάλυμμα το οποίο αφαιρείται και πλένεται. Ωστόσο, λόγω των ‘’ατυχημάτων’’ ενούρησης των βρεφών καλό θα είναι για την προστασία του στρώματος να χρησιμοποιείτε επιπρόσθετα αδιάβροχα καλύμματα, τα οποία ονομάζονται σελτεδάκια μωρού https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/changing/ και μπορείτε να τα βρείτε στο εμπόριο από διάφορα brands Βρεφικών ειδών όπως είναι το Lorena Canals  https://www.tinytoes.gr/brand/lorena-canals/ .

Στρώμα ταξιδίου
Τα στρώματα βρεφικής κούνιας είναι φορητά και καθαρίζονται εύκολα. Αυτό τα καθιστά τόσο δημοφιλή επιλογή για ταξιδιώτες που θέλουν να έχουν τα μωρά τους μαζί. Αυτά τα στρώματα είναι εύκολα στη μεταφορά και είναι καλές επιλογές για όσους δεν προτιμούν τη χρήση υπνόσακων για τα μωρά τους.
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στρωμάτων βρεφικής κούνιας για το μωρό σας στην  αγορά, αντιαλλεργικά, από αφρώδες υλικό, με φυσικές ίνες ή συνδυασμό αυτών. Ως μητέρα, μπορεί να σας ανησυχεί πολύ το να βρείτε ποιο είναι το σωστό είδος στρώματος για το μωρό σας. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Ίδρυμα για τη Μελέτη των Βρεφικών Θανάτων, δεν έχει σημασία τι είδους στρώμα θα επιλέξετε όσο το να είναι σταθερό και να μην έχει κενό από τα πλαϊνά  του κρεβατιού. 

Τύποι στρώματος βρεφικής κούνιας
Εσωτερικά στρώματα με ελατήρια: Αυτά τα στρώματα είναι κατασκευασμένα από ελατήρια καλυμμένα με στρώμα αφρού. Πάνω από αυτό, η μία πλευρά του στρώματος είναι κατασκευασμένη από βαμβακερό ύφασμα και η άλλη πλευρά είναι από latex. Ωστόσο, πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνετε τα ακάρεα και τη σκόνη.
Πλεονεκτήματα: Είναι ένα πολύ καλό παραδοσιακό στρώμα για το μωρό σας. Μειονεκτήματα: Αυτά τα στρώματα είναι αρκετά ακριβά σε σχέση με ένα στρώμα αφρού. 

Στρώματα αφρού: Τα στρώματα αφρού είναι γενικά τα φθηνότερα και έχουν κάλυμμα από PVC, το οποίο είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Ορισμένα στρώματα αφρού έχουν ακόμη οπές εξαερισμού. Όταν επιλέγετε ένα αφρώδες στρώμα για το μωρό σας, επιλέξτε αυτό που έχει πάχος τουλάχιστον 8-10 εκατοστά που θα βοηθήσει το μωρό σας να κοιμηθεί άνετα.
Πλεονεκτήματα: Τα στρώματα αφρού είναι γενικά ελαφριά και είναι πολύ φθηνά. Μειονεκτήματα: Το κάλυμμα PVC μπορεί να κάνει το μωρό σας να αισθάνεται ιδρωμένο σε πολύ ζεστό καιρό. 

Υποαλλεργικά στρώματα: Εάν ανησυχείτε πολύ για τις αλλεργίες, επιλέξτε ένα υποαλλεργικό στρώμα για το μωρό σας. Αυτά τα στρώματα έρχονται με ένα καπιτονέ κάλυμμα που μπορεί εύκολα να αποσπαστεί από το σώμα του στρώματος και μπορείτε να το πλύνετε στους 60 βαθμούς C.
Πλεονεκτήματα: Αυτά τα στρώματα είναι πολύ καλή επιλογή εάν το μωρό σας είναι επιρρεπές σε αλλεργίες και είναι εύκολο να καθαριστεί.
Μειονεκτήματα: Αυτό μπορεί να είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με άλλο είδος στρώματος. 

Στρώματα φυσικών ινών: Το εσωτερικό του στρώματος φυσικών ινών είναι γεμάτο με ίνες κοκοφοίνικα με επικάλυψη από λατέξ, γεγονός που το καθιστά αδιάβροχο. Αυτά τα στρώματα διαθέτουν μαλακά βαμβακερά καλύμματα.
Πλεονεκτήματα: Εάν δεν θέλετε το μωρό σας να κοιμάται με συνθετικό υλικό, τότε αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή. Τα στρώματα φυσικής ίνας είναι μακράς διαρκείας και διατηρούν το σχήμα τους καλά.
Μειονεκτήματα: Αυτά τα στρώματα είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας και είναι πιο ακριβά από τα στρώματα αφρού ή με ελατήρια. Ωστόσο σε ότι έχει να κάνει με τον ύπνο του μωρού σας, είναι καλό να επενδύσετε ένα καλό ποσό τόσο στο βρεφικό κρεβάτι, όσο και στο στρώμα για να εξασφαλίσετε άνετο και υγιή ύπνο για το μωράκι σας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed