Φιάσκο αποδείχθηκε η ημέρα μνήμης Εθνικών Ευεργετών, τρεις και ο κούκος στην εκκλησία, μόλις τρία στεφάνια κατατέθηκαν σε… λάθος μέρος

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Ναό της Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι από τον π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο στην μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δεκάδες Κεφαλλονίτες.
Φαίνεται όμως πως ούτε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, ούτε ο απλός κόσμος έδωσε σημασία στη συγκεκριμένη ημέρα τιμής και μνήμης για όλους εκείνους που πρόσφεραν αμύθητες περιουσίες για να φτιαχνούν Νοσοκομεία, Σχολεία, Κυβερνητικά Κτήρια και Ιδρύματα στην πατρίδα μας, όταν το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να ανταπεξέλθη σε όλα αυτά. Κυριολεκτικά τρεις και ο… κούκος ήταν στην εκκλησία. Με δεκάλεπτη καθυστέρηση κατέφτασε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα (βρίσκεται για άλλο λόγο στην Κεφαλονιά) και ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός. Τον Δήμο Αργοστολίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος. Από όλα τα Ιδρύματα της Κεφαλονιάς που άφησαν πίσω τους οι Ευεργέτες μόνο η Ιλαριανή Τζανετάτου ήταν παρούσα, πρόεδρος του Αντύπειου Ιδρύματος. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι από την Αστυνομία και το Λιμενικό αρκετά χαμηλόβαθμοι.
Μετά την τελετή στην εκκλησία ακολούθησε μνημόσυνο και κατέθεση στεφάνων στον Μνημείο του Νάπιερ, καμία σχέση με την όλη διαδικασία, κάτι που έφερε πολλές αντιρρήσεις από τον Νικόλα Βαλλιανάτο προς τις αρχές της Περιφέρειας για την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου, που δεν έχει καμία σχέση με τους Εθνικούς μας Ευεργέτες. Μάλιστα δημιουργήθηκε και μίνι παρεξήγηση, αναγκάζοντας ουσιαστικά την κα Κράτσα και τον κ. Τραυλό να υπόσχονται ότι από του χρόνου η κατάθεση στεφάνων θα γίνεται μπροστά από το άγαλμα του Παναγή Βαλλιάνου στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Μόλις τρία στεφάνια κατατέθηκαν, ένα από την Περιφέρεια, ένα από τον Δήμο Αργοστολίου και ένα από την Αστυνομία. Ας ελπίσουμε από του χρόνου να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη τελετή και να αποδωθούν οι αρμόζουσες τιμές στους ανθρώπους που ουσιαστικά έχτισαν τη μισή Κεφαλονιά και πρόσφεραν μεγάλες περιουσίες στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed