Σκοτώθηκε στρατηγός του Ιράν σε Ν.Α. επαρχία της χώρας

Δεύτερος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, ο οποίος είχε τραυματιστεί στις συγκρούσεις με τους «τρομοκράτες» στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας πέθανε, έγινε γνωστό σήμερα.
«Ο συνταγματάρχης Ρεζά Χασεμί, ένα ακόμη μέλος των υπηρεσιών Πληροφοριών των Φρουρών, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στη διάρκεια των συγκρούσεων την Παρασκευή με τρομοκράτες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί της Επανάστασης. Με τον θάνατο του Χασεμί ανέρχονται σε 20 οι άνθρωποι –ανάμεσά τους δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης- που έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που σημειώνονται στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, τον Χοσεΐν Χιαμπανί, 20 ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. «Πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν, τράπεζες και κυβερνητικά γραφεία επίσης υπέστησαν ζημιές», πρόσθεσε. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές οι ταραχές συνδέονται με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου, μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.
Χθες Παρασκευή κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον ενόπλων που επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ζαχεντάν, την πρωτεύουσας της επαρχίας. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σιστάν- Μπαλουτσιστάν επεσήμανε από την πλευρά του στην κρατική τηλεόραση ότι τρία αστυνομικά τμήματα της επαρχίας έχουν δεχθεί επίθεση, χωρίς να αναφερθεί σε απολογισμό θυμάτων. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε σήμερα ότι η σουνιτική ομάδα ανταρτών Ζάις αλ Αντλ ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Ζαχεντάν. Τα τελευταία χρόνια η τζιχαντιστική αυτή ομάδα ήταν η πιο ενεργή στο Σιστάν- Μπαλουτσιστάν. Έχει διαπράξει πολλές βομβιστικές επιθέσεις και έχει κάνει απαγωγές. Τον Φεβρουάριο του 2019, 27 φρουροί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε. Η επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και είναι θέατρο συχνών επιθέσεων και συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ένοπλων ομάδων.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed