Εκρηκτικός ήταν ο Νίκος Ανουσάκης στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού του, «Θεόφιλε δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τον Σαμούρη σου και μπρος…»

Για ακόμη μια φορά ο Νίκος Ανουσάκης κατάφερε να δημιουργήσει πολιτικό πανικό στο Αργοστόλι, αφού ήταν πραγματικά ασυγκράτητος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία υποψηφίων και φίλων του συνδυασμού του «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον».
Δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, ισοπέδωσε τον Σπύρο Σαμούρη, ενώ οι… καλές κουβέντες που ειπώθηκαν από τα χείλη του για τον Αλέξανδρο Παρίση, τον Άγγελο Κωνσταντάκη και το Παύλο Παπαδάτο ήταν πολλές. Σοβαρός και μετρημένος ήταν στην αναφορά του στον Γιάννη Λυκούδη, ενώ πέρασε μάλλον στα ψιλά και στα αψήφιστα τον άλλοτε κραταιό παράγοντα της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» και νυν ξενοδόχο, Διονύση Λυκούδη. Άξια σχολιασμού ήταν η αναφορά του στον Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καππάτο, του οποίου τη συμπεριφορά (προσκόλληση με Μιχαλάτο) χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και προσβλητική για όλα εκείνα τα στελέχη και τους απλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τον έκαναν Βουλευτή. Η περισσότερη συζήτηση επικεντρώθηκε στο προφίλ του συνδυασμού του, ενώ ανέφερε ένα προς ένα τα όλα τα έργα του προγράμματός του σε περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος Αργοστολίου. Δεν παρέλειψε ωστόσο να κάνει την αυτοκριτική του ως μέλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» την περίοδο 2011-2019, αλλά παράλληλα προσπάθησε και κατάφερε να αφήσει έξω από αυτό το κάδρο όλους εκείνους που ήρθαν τώρα στον συνδυασμό του, που δεν είχαν καμία σχέση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Παρίση.

Δημότες μιας χρήσης, μόνο για την κάλπη
Φυσιολογικά η τοποθέτησή του ξεκίνησε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής του Θεόφιλου Μιχαλάτου τα οποία χαρακτήρισε μηδενικά, λέγοντας: «Εδώ και τρία και πλέον χρόνια η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου είναι απούσα από το Αργοστόλι, είναι απούσα από τα προβλήματα των δημοτών, είναι απούσα από τα μεγάλα έργα. Ο κ. Μιχαλάτος δεν βρήκε μια ώρα κενό για να ενημερώσει τους δημότες για τα πεπραγμένα του. Είναι κλεισμένος στο γραφείο του και ασχολείται με τις επιχειρήσεις του αφήνοντας τον Σπύρο Σαμούρη και άλλους παραγοντίσκους να κάνουν μικρορουσφέτια και ουσιαστικά να εξαγοράζουν ψήφους για τις επόμενες εκλογές. Ο κ. Μιχαλάτος θεωρεί τους Αργοστολιώτες δημότες μιας χρήσης, που τους χρησιμοποιεί μόνο την ημέρα των εκλογών για την κάλπη. Εμείς δεν είμαστε έτσι, ο συνδυασμός μας είναι ένα πολιτικό φαινόμενο, που ο καθένας έχει την άποψή του και όλοι συνδημιουργούμε. Δεν έχουμε κομματικά στεγανά. Πέρα από τους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, που πολλοί από αυτούς είναι ενεργοί περί του κόμματος, ο συνδυασμός μας έχει αγκαλιάσει άτομα από το ΠΑΣΟΚ (πχ Δημήτρης Γαβριελάτος), από την Αριστερά (πχ Μενέλαος Τουμασάτος και Μιχάλης Μαρκάτος), ακόμη και από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου (πχ Νίκος Γαλιατσάτος)».

Μείζων θέμα ο Τουρισμός, δεν υπάρχει εκλογικό άβατο για τον Μιχαλάτο
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία στη συνέντευξη Τύπου της Κούλας Ζαμπέλη, για την οποία ο Νίκος Ανουσάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια και την ενέταξε και επισήμως πλέον στον συνδυασμό ως υποψήφια. «Η Κούλα Ζαμπέλη θα είναι υπεύθυνη για τον τουρισμό στην περίπτωση που εκλεγούμε», ανέφερε και συνέχισε: «Από μικρή ασχολείται με το τουριστικό κομμάτι της Κεφαλονιάς, όταν οι περισσότεροι από εμάς σχεδόν αγνοούσαμε ότι υπάρχει. Έχει πείρα, έχει πρόγραμμα, έχει ιδέες και πάνω από όλα έχει την κατάρτιση για να προωθήσει και να αναπτύξει τον τουρισμό όχι μόνο στον Δήμο Αργοστολίου, αλλά σε ολόκληρη την Κεφαλονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται μαζί μας και μας στηρίζει στην προσπάθειά μας». Στη συνέχεια ο κ. Ανουσάκης αναφέρθηκε σε μια ακόμη γυναίκα που θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του. Ο λόγος για την Πάολα Κοσμετάτου από τα Βλαχάτα, που όπως είπε «έδωσε και ακόμη δίνει τις μάχες της κόντρα στο σύστημα Μιχαλάτου, μέσα στο ίδιο του το χωριό που νομίζει ότι του ανήκει. Τη δική του μάχη δίνει και ο Ανδρέας Μαρκατωνάτος, άλλοτε Αντιδήμαρχος του Μιχαλάτου, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν ενέδωσε. Ας το καταλάβει καλά ο κ. Μιχαλάτος, δεν υπάρχουν εκλογικά άβατα, ακόμη και στο χωριό του θα ιδρώσει πλέον για την κάθε ψήφο που θα παίρνει».

Η αναστολή της κομματικής ιδιότητας και ο Βουλευτής Καππάτος
Από το στόχαστρο του Νίκου Ανουσάκη δεν ξέφυγε ούτε ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος. Αναφέρθηκε σε αυτόν μετά από ερώτηση που έγινε από συνάδελφο. Ο κ. Ανουσάκης απάντησε: «Θεωρώ απαράδεκτο και προσβλητικό τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Βουλευτής έχει προσκολληθεί στο άρμα του Μιχαλάτου. Είμαι υπέρ της θετικής συνεργασίας Βουλευτή και Δημάρχου, ωστόσο η περίπτωση Καππάτου-Μιχαλάτου έχει καταντήσει ανέκδοτο. Ποτέ δεν συμπάθησε την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ούτε καν της μιλούσα, ωστόσο για το καλό του τότε Δήμου Κεφαλονιάς εμείς ως δημοτική αρχή συνεργαζόμαστε στενότατα μαζί της. Άλλο η θεσμική συνεργασία που αυτή επιβάλλεται και άλλο το φαινόμενο Καππάτου-Μιχαλάτου. Εγώ πρώτος και οι υπόλοιποι της παράταξής μου είμαστε σε αναστολή της κομματικής μας ιδιότητας. Δεν θέλουμε χρίσμα από κανένα κόμμα, είμαστε ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός που θα παλέψουμε να διώξουμε τον Μιχαλάτο και το οικονομοκοινωνικοπολιτικό σύστημα που έχει δημιουργήσει ο νυν Δήμαρχος Αργοστολίου».

Ο αγαπούλας, ο καλοχαιρέτας, ο ρεσεψιονίτς και ο ψάξτε με στο google
Στις ερωτήσεις των συναδέλφων μοιραία ο κ. Ανουσάκης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στους πρώην συνοδοιπόρους του, αλλά και σε αυτούς που προσπαθούν να φτιάξουν συνδυασμό για να κατέβουν στις εκλογές. Την λέξη αγαπούλας την χρησιμοποίησε για τον Άγγελο Κωνσταντάκη, τον οποίο χαρακτήρισε λάιτ πολιτικά. «Όταν εμείς στην “Ισχυρή Κεφαλονιά”, κυρίως στις εκλογές του 2014, δίναμε αγώνες, μπαίναμε μπροστά και συγκρουόμασταν με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, κάποιοι απλά αγαπούσαν όλο τον κόσμο και θέριζαν για προσωπικό τους όφελος τους καρπούς της εκλογικής νίκης». Αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Παρίση είπε ότι διαθέτει μια παράταξη φάντασμα, μια παράταξη σφραγίδα. «Τιμούμε τον Παρίση, ήταν ο καλύτερος Δήμαρχος που έχει περάσει από την Κεφαλονιά. ωστόσο δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι ήρθε η ώρα των νεότερων. Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ υποψηφιότητα στα 82 μου για να διοικήσω τον Δήμο μέχρι τα 87 μου. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα». Αναφορικά με τον Παύλο Παπαδάτο ο κ. Ανουσάκης είπε: «Εγώ ποτέ δεν θα πω στους συμπολίτες μου να μπουν στο google για να με γνωρίσουν. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και τι έχω πετύχει σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο». Τέλος, αναφορικά με το πρώην Νο 2 της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, τον Διονύση Λυκούδη ανέφερε: «Διατηρούμε μια σχέση πάντα σε φιλικό επίπεδο, δεν μιλάμε πολιτικά μεταξύ μας, αφού ο κ. Λυκούδης αποφάσισε να μην εμπλακεί ξανά με την πολιτική, αλλά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νέο του ξενοδοχείο».

Εμείς θα είμαστε στον Β γύρο, εμείς θα αναμετρηθούμε με το σύστημα Μιχαλάτου
Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον», Νίκος Ανουσάκης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός του θα είναι εκείνος που θα αναμετρηθεί στον Β γύρο των εκλογών με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και το σύστημά του. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα τεθούμε αντιμέτωποι στο Β γύρο των εκλογών με τον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου. Εκεί οι ψηφοφόροι των συνδυασμών που δεν θα είναι στο Β γύρο δεν πρόκειται να ακούσουν κανέναν αρχηγό και κανέναν πολιτικό ινστρούχτορα. Δεν θα τους βαραίνει κανένα χρέος είτε μικρορουσφετιού είτε συγγένειας, είτε άλλου είδους εξυπηρέτηση, εκεί θα ψηφίσουν από καρδιάς. Και επειδή το λεγόμενο αντιμηχαλατικό μπλοκ είναι μεγαλύτερο στον Δήμο μας, έχουμε την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά θα είμαστε εμείς που θα αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου. Ο καιρός του Μιχαλάτου, του Σαμούρη και κάποιων άλλων είναι μετρημένος στην εξουσία. Ο Δήμος Αργοστολίου θα αναπνεύσει, οι δημότες δεν θέλουν ολιγάρχες και σερίφηδες να τους διοικούν».

Ποιοι έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου
Εκτός από τις νέες προσχωρήσεις δηλαδή την τουριστική πράκτορα Κούλα Ζαμπέλη, την φιλόλογο Μαρίνα Μηνιάτη και την Πάολα Κοσμετάτου από τα Βλαχάτα το παρόν στην συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανουσάκη έδωσαν και τα ακόλουθα στελέχη της παράταξης του: Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος, ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, η “σιδηρά κυρία” της τοπικής Ν .Δ. Αθήνα Αυγουστάτου, ο δικηγόρος Μάκης Παπαναστασάτος, ο πρώην αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος, η δικηγόρος Γερασιμούλα Θεοδωρακάτου, ο λεωφορειούχος Δημήτρης Γαβριελάτος (Γάβρος), ο πρώην αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Γαλιατσάτος, η δικηγόρος Πέρυ Ξυδιά, ο μηχανολόγος Μενέλαος Τουμαζάτος, ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Αραβαντινός, ο πρώην δημοσιογράφος Μιλτιάδης Γεωργάτος, ο πρώην Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Μιχάλης Μαρκάτος. Παράλληλα παρευρέθηκαν το μέλος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Παναγής Έρτσος, ο Ανδρέας Καλαφάτης από τα Διλινάτα (Λόχας), ο επιχειρηματίας Ανδρέας Νικολόπουλος, ο συνταξιούχος λιμενικός Βασίλης Λορεντζάτος κ.α.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed