Παύλος Παπαδάτος: «Πρόταση ανάπτυξης και ποιοτικής αναβάθμισης του Δήμου μας, ο Δήμος Αργοστολίου πάνω από όλους και από όλα»

Για να επιτευχθούν οι προτάσεις μας, χρειάζονται συνοδοιπόροι εθελοντές και επαγγελματίες ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας. Ο Δήμος για εμάς δεν είναι μέσο μέτρησης της εκλογικής δύναμης των πολιτικών κομμάτων ή κάποιων ομάδων και ούτε φυσικά λάφυρο προς διανομή στους «νικητές».
Ο Δήμος πρέπει να είναι πάνω από όλους και όλα. Σε αυτή την προσπάθεια πρωτεύοντα ρόλο θα έχουν και οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας. Όλοι θα είναι συνεργάτες και επιτελείς στον χώρο ευθύνης τους. Η λέξη «εργάτης» θα εκλείψει. Όλοι θα εργάζονται με βάση τη συνείδησή τους και την περιγραφή των καθηκόντων τους. Δεν υπάρχουν ούτε ανεύθυνοι, ούτε λουφαδόροι εργαζόμενοι στον Δήμο. Ό,τι αρνητικό υπάρχει ξεκινά από τη δημοτική αρχή. Παρακάτω αναφέρω επιγραμματικά κάποιες αρχικές σκέψεις και σας παρακαλώ καταθέστε τις παρατηρήσεις και τις απόψεις σας με email p.papadatos@sense.gr στο Facebook @PavlosPapadatos και @Παπαδάτος Παύλος-Σωκράτης ή τηλεφωνήστε μας στο 6932261267. Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα με οκτώ θεματικές ενότητες, το οποίο θα συντάξει η κεντρική ομάδα διεκδίκησης του δήμου αφού προηγηθεί έρευνα ώστε να περιληφθούν οι προτάσεις κοινοταρχών και δημοτών και φυσικά οι πηγές άντλησης κεφαλαίων.
Η θεματική πρόταση περιβάλλον-υποδομές που ακολουθεί είναι περιληπτική και θα αναπτυχθεί πλήρως όπως και οι άλλες επτά στο αναλυτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε άλλες δύο περιληπτικές προτάσεις Πολιτισμός- Τουρισμός & Γεωργοκτηνοτροφία για να αντιληφθούν όλοι τον τρόπο σκέψης αλλά και τους στόχους μας ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό του δήμου μας. Χωρίς εσάς τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. (Κάποιες προτάσεις για να πραγμα-τοποιηθούν προϋποθέτουν την συνεργασία με την περιφέρεια).

Περιληπτική-ενδεικτική θεματική πρόταση, Περιβάλλον-υποδομές
Πράσινος καινοτόμος Δήμος: Προώθηση όλων των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και καινοτόμων ιδεών με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο δήμος μας ένας πραγματικά πράσινος καινοτόμος Δήμος και να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή (Έχουμε μείνει πίσω. Πολύ πίσω.)
Καταστήματα Αργοστολίου: Κυρίως μετά το κλείσιμο της γέφυρας «υποφέρουν». Δεν θα τα αφήσουμε στη μοίρα τους. Ο Δήμος έχει πολλές δυνατότητες και μεθοδολογίες, να τα στηρίξει, αν φυσικά θέλει. Δεν θα αφήσουμε τα Κοκύλια, και όπως ακούγεται τελευταία, και τηn Κρανιά να γράψουν τον «θάνατο του εμπορά-κου».
Ανάπλαση Κούταβου: Μετατροπή του σε μοναδικό χώρο αναψυχής και περιπάτου. Θα αναδειχθεί ως η ωραιότερη λιμνοθάλασσα της χώρας. Στην υποβάθμιση του Κούταβου έχει συμβάλει διαχρονικά και ο δήμος που τον χρησιμοποιεί ως μνημείο των άχρηστων μηχανημάτων του και δίνει άδεια λειτουργίας σε καφέ-παράγκες και φυσικά όχι μόνο…
Ανάπλαση κεντρικής Αγοράς: Με ελάχιστες παρεμβάσεις μπορεί να γίνει ένα πραγματικό στολίδι… Κανείς δεν πρόκειται να χάσει τίποτε. Όλοι θα ωφεληθούν από την αισθητική της αναβάθμιση και ανάπλαση.
Λάσση: Αναβάθμιση και εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού. Πολλοί ολιγώρησαν, αλλά τώρα όλοι μαζί θα εφαρμόσουμε το σχέδιο και θα βελτιώσουμε την αισθητική της εμφάνιση και τους χώρους στάθμευσης των λουόμενων στις παραλίες της.
Κυκλοφοριακό: Ήδη υπάρχουν αξιόλογες μελέτες και προτάσεις για τη δημιουργία «έξυπνων» χώρων πάρκινγκ. Θα δοθεί προτεραιότητα στους επαγγελματίες, στους μόνιμους κατοίκους της πόλης και στους καταστηματάρχες.
Πεζοδρόμια: Τουλάχιστον τα κεντρικά, θα γίνουν λειτουργικά, αντιολισθητικά και καμία υδρορροή δεν θα καταλήγει πάνω τους. Ο δήμος θα αναλάβει την απόληξη όλων των υδρορροών στον δρόμο. Όταν πλημυρίζουν οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια γίνονται λίαν επικίνδυνα.
Λιθόστρωτο: Απαράδεκτη εμφάνιση. Επικίνδυνο οδόστρωμα. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, χωρίς ράβε-ξήλωνε όλες τις πλάκες και με σχετικά χαμηλό κόστος, θα γίνει αντιολισθητικό.
Υπόγειοι κάδοι: Η τριτοκοσμική εικόνα τους, τουλάχιστον στο κέντρο, θα εξαλειφθεί. Αναβάθμιση τουριστικού προϊόντος και προσέλκυση υψηλού τουρισμού με τέτοια εμφάνιση δεν γίνεται. Το Αργοστόλι πρέπει να γίνει Αργοστολί-δι. Τελεία και παύλα.
Αντιπλημμυρική προστασία παραλίας: Χρήση αντιπλημμυρικών φρεατίων που προστατεύουν τον παραλιακό δρόμο από τη φουσκοθαλασσιά, ο οποίος τον χειμώνα συχνά πυκνά γίνεται λίμνη.
Εμπορικό Λιμάνι: Περιφέρεια και Δήμος πρέπει να δώσουν ένα τέλος στο «γαϊτανάκι» των αναβολών. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται εις το διηνεκές η υποβάθμισή του Αργοστολίου. Είναι μία διαχρονική πληγή που έπρεπε να έχει κλείσει πριν πολλά χρόνια.
Λιμενικό Ταμείο: Από ταμείο, θα γίνει αναπτυξιακός μοχλός λιμανιών, «έξυπνων» μαρίνων με ιντερνετική πληροφόρηση των κενών θέσεων, κόστους και παροχών. «Φιλόξενης» πρόσδεσης και παροχής, τουλάχιστον ηλεκτρικού και νερού, σε όλα τα προβλεπόμενα σημεία πρόσδεσης. (Λεπτομέρειες στο αναλυτικό πρόγραμμα)
Πολιτική προστασία: Θα αναβαθμιστεί και θα αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο. Με κάμερες, drones και ουσιαστικό μηχανισμό πρώτων βοηθειών και εκπαίδευση. Δενδροφύτευση και ανάπλαση όλων των δημοτικών πάρκων της γεωγραφικής περιφέρειας του δήμου μας και όχι μόνο. (Θα γίνει από σπόνσορες)
Παραλίες: Αισθητική αναβάθμιση, εύκολη πρόσβαση αναπήρων, αριθμητικό όριο για τις ξαπλώστρες και όχι ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα. Επίσης σε όλες τις παραλίες θα πρέπει να υπάρχουν άνετες εγκαταστάσεις υγιεινής.
Δημοτική περιουσία: Απογραφή-ανάπτυξη-και σωστή εκμετάλλευση για όφελος του δήμου…
Αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς και κακοτεχνίες τέλος. Και το τελευταίο ευρώ του Δήμου θα γίνει αποδοτική επένδυση ή αναγκαία νόμιμη δαπάνη.
Θαλάσσιο Πάρκο στη νοτιοδυτική Κεφαλλονιά που θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής.
Κατελιός: Σταδιακή μετατροπή του σε Νότιο Φισκάρδο. Οι τουρίστες και οι ιδιοκτήτες σκαφών πάντα αναζητούν κάτι φρέσκο αλλά και παραδοσιακό συγχρόνως. Ο Κατελιός μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο.
Πόρος-Σκάλα-κοινότητα Ομαλών: Θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τους κοινοτάρχες και δημότες αναπτυξιακό σχέδιο και ιδιαίτερη διεθνής προβολή. Και οι τρεις κοινότητες έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά.
Χωριά: Συνάντηση με όλους τους κοινοτικούς εκπροσώπους ώστε να καταθέσουν τις δικές τους αναπτυξιακές προτάσεις.
Έπονται… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παύλος Παπαδάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed