Συμβουλές για τις πρώτες 40 μέρες με το μωρό σας

Η περίοδος της εγκυμοσύνης έφτασε στο τέλος της και μόλις ήρθε το μωράκι σας στον κόσμο; Η χαρά και η συγκίνησή σας είναι σίγουρα απερίγραπτη και πολύ πιθανό να συνοδεύεται με κάποιο άγχος ιδίως αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδί και δεν έχετε ξαναβρεθεί ποτέ με τον τίτλο της μητέρας. Τι πρέπει να κάνετε τις πρώτες μέρες, θα τα καταφέρετε, τι πρέπει να προσέξετε τον πρώτο καιρό; Αν αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που σας απασχολούν είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ψύχραιμη και να απολαύσετε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας. 

Ο ύπνος είναι σημαντικός

Ο ύπνος, ιδίως τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολος για εσάς και μπορεί να υπάρξουν ολόκληρα βράδια που θα μείνετε ξάγρυπνη για αυτό προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που κοιμάται το μωρό για να ξεκουραστείτε! Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες συμβουλές που θα αποδειχθεί ανεκτίμητη καθώς θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ξεκούραστη και να αφοσιωθείτε με περισσότερη ενέργεια στις ανάγκες του νεογέννητού σας.

Μην σας αγχώνει ο θηλασμός

Για εσάς που έχετε αποφασίσει να θηλάσετε μπορεί ο θηλασμός να αποτελεί μια καινούργια εμπειρία δεν χρειάζεται όμως να σας πιάνει πανικός! Σκεφτείτε πόσο θα σας δέσει αυτή η διαδικασία με το μωρό σας και συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για τυχόν απορίες ή στην περίπτωση που δυσκολεύεστε να θηλάσετε. Είναι χρήσιμο να έχετε επιλέξει έναν γυναικολόγο κοντά στην περιοχή σας π.χ. γυναικολόγος στο Νέο Ηράκλειο, ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τον επισκεφτείτε αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Αλλάξτε τακτικά πάνα στο μωρό σας

Η αλλαγή πάνας είναι μια διαδικασία στην οποία πολύ σύντομα θα γίνετε expert! Φροντίστε να αλλάζετε πάνα στο μωρό σας μετά από κάθε γεύμα, καθώς τα περισσότερα μωρά λερώνονται μόλις φάνε, ενώ αν έχετε γεννήσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί πιο συχνό άλλαγμα πάνας αφού η υψηλή θερμοκρασία ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. 

Κάντε μπάνιο το μωρό σας προσεκτικά 

Το μπάνιο είναι πολύ σημαντικό για την καθαριότητα και την υγιεινή του μικρού σας. Προμηθευτείτε ένα ειδικό μπανάκι για νεογέννητα ώστε να σας διευκολύνει να πλένετε το μωρό χωρίς να κινδυνεύει να σας γλιστρήσει και να τραυματιστεί και μην ξεχνάτε να ελέγχετε με τον αγκώνα σας την θερμοκρασία του νερού πριν βάλετε το μωρό στην μπανιέρα. Το δερματάκι του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν θέλετε με τίποτα να καεί. Μην ανησυχείτε αν το μωρό σας αρχίσει να κλαίει και νιώθετε ότι δεν απολαμβάνει το μπάνιο, ίσως αρχικά να το φοβίζει το νερό, πολύ σύντομα όμως θα το συνηθίσει και θα ευχαριστιέται κάθε στιγμή στην μπανιέρα. Βγαίνοντας από το μπάνιο φροντίστε να φορέσετε στο μωράκι σας ζεστά ρούχα και να το κρατήσετε μακριά από ρεύματα ώστε να αποφύγετε τις ασθένειες. 

 Οι πρώτες μέρες με το μωρό σας είναι ξεχωριστές. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές μας και είμαστε σίγουροι πως θα τις απολαύσετε στο έπακρο!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed