Πρόγραμμα εορτής του Αγίου Γερασίμου Προστάτου της νήσου μας

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι θα εορτασθεί η Ιερά Μνήμη του Προστάτου της νήσου μας και των απανταχού της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου Πατρός ημών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού, κατά το κάτωθι Πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 – 10 – 2022
ΩΡΑ 5.30 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου και μετάβασις Αυτού εις τον νέον Ιερόν Ναόν όπου θα τελεσθεί ο Μικρός Εσπερινός.
ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός της εορτής με την συμμετοχή & άλλων Σεβ. Μητροπολιτών και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

ΠΕΜΠΤΗ 20 – 10 – 2022
ΩΡΑ 7.30 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.
ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.
ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας λιτανείας. Επάνοδος του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και εν συνεχεία μετάβασις του Ιερού Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.
ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γερασίμου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν όπου θα ψαλεί η Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

“ΑΝΤΙΜΗΡΙ ” ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 – 10 – 2022
ΩΡΑ 7.30 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική θεία Λειτουργία. ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου και επάνοδος Αυτού εις το Καθολικόν της Ι. Μονής.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed