Οι λογιστές Κεφαλονιάς και Ιθάκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιχειρήσεις που δεν διαβιβάζουν τα δεδομένα τους στην ψηφιακή πλατφόρμα e-send

Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις για τα πρόστιμα που θα ισχύουν από 31/10/2022, σε περιπτώσεις μη διαβίβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-send των δεδομένων των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων τους.
Οι επιχειρήσεις οι οποίες εκδίδουν παραστατικά μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού και ταμειακών μηχανών, σε περίπτωση που δεν διαβιβάζουν τα δεδομένα τους στην ψηφιακή πλατφόρμα e-send, προβλέπεται ότι, από την 31η Οκτωβρίου 2022, σε περίπτωση διαπίστωσης μη διαβίβασης των δεδομένων, δηλαδή συνόψεων εκδοθέντων παραστατικών εσόδων λιανικής, στο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) της Α.Α.Δ.Ε (e_send), επιβάλλεται στην υπόχρεη οντότητα το οριζόμενο πρόστιμο όπως αναφέρεται αναλυτικά στο νέο άρθρο 54Η του ν. 4174/2013, όπως προστέθηκε με το άρθρο 173 του ν. 4972/2022. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν σε συνεννόηση με τον τεχνικό υπεύθυνο για την ταμειακή τους μηχανή ότι αυτή είναι συνδεδεμένη με το esend και διαβιβάζει σε αυτό τα δεδομένα. Προσοχή αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να συγχέεται με το mydata όπου ο λογιστής φοροτεχνικός αφού καταχωρήσει στα βιβλία τα Ζ στέλνει τα δεδομένα τους στο mydata. Δυστυχώς τα δεδομένα των ταμειακών διαβιβάζονται σε δύο πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ! Εφιστούμε την προσοχή των επιχειρήσεων διότι τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι πολύ μεγάλα.

Εκ του Δ.Σ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed