Διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο ώστε να είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία

Τα παιδιά μεγαλώνουν και αλλάζουν τόσο γρήγορα και φυσικά αλλάζουν και τα γούστα και οι προτιμήσεις τους. Τη μια στιγμή λατρεύουν τα παιχνίδια, τα χαριτωμένα φωτιστικά με ζωάκια και τα κινούμενα σχέδια στους τοίχους του δωματίου τους, ενώ την άλλη ο κόσμος τους είναι γεμάτος με μονοχρωμίες, λιτές γραμμές και μινιμαλισμό στην διακόσμηση. Πως μπορείτε λοιπόν να διαμορφώσετε τα δωμάτιά τους ώστε να συμβαδίζουν μαζί τους σε κάθε ηλικία; Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε! 

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα 

Επειδή γεννήσατε ένα χαριτωμένο κοριτσάκι ή ένα όμορφο αγοράκι αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επιλέξετε αποχρώσεις του ροζ και του μπλε αντιστοίχως για τους τοίχους του παιδικού δωματίου και να το γεμίσετε με έπιπλα σε αυτούς του χρωματικούς τόνους ή με στοιχεία που παραπέμπουν πολύ στην παιδική ηλικία, όπως ζωάκια, κούκλες ή υπερήρωες. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για την διακόσμηση των τοίχων, των πιο σημαντικών επίπλων του δωματίου, το δάπεδο, τα κουρτινόξυλα https://www.tsarouhis.gr/content/9-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%B1 και προσθέστε στο δωμάτιο χρώμα με στοιχεία που μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα όπως κουρτίνες, στόρια https://www.tsarouhis.gr/17-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82, ριχτάρια και παιχνιδιάρικες κουβέρτες. 

Αποφύγετε να επιλέξετε ένα θέμα για την διακόσμηση 

Όταν πρόκειται για την διακόσμηση των παιδικών δωματίων θα σας προτείναμε να μην επιμείνετε σε ένα θέμα. Τα παιδιά μπορεί να θέλουν ένα δωμάτιο διακοσμημένο με τους αγαπημένους τους ήρωες ή πριγκίπισσες να κοσμούν παντού τον χώρο, αλλά αργότερα δεν θα θέλουν κάτι τόσο παιδικό. Αντί λοιπόν να διαλέξετε ένα θέμα και να χτίσετε όλη την διακόσμηση του δωματίου πάνω σε αυτό, πάρτε στοιχεία από αυτό το θέμα και ενσωματώστε τα σε μικρά αντικείμενα που μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα. Για παράδειγμα, αν τα παιδιά σας είναι μεγάλοι φαν των υπερηρώων, βρείτε μερικά ωραία έργα τέχνης για να κρεμάσετε ή μαξιλάρια με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο, όταν μεγαλώσουν, μπορείτε να προσαρμόσετε τα μικρά στοιχεία διακόσμησης σε κάτι πιο κατάλληλο για την ηλικία τους, χωρίς να χρειαστεί πολλή δουλειά.

Προτιμήστε διαχρονικά έπιπλα

Φυσικά τα μικρά τραπεζάκια και τα κρεβατάκια με κινούμενα σχέδια είναι αξιολάτρευτα αλλά μέσα σε λίγα χρόνια είναι βέβαιο πως το παιδί σας θα θέλει να τα αλλάξει, συνεπώς είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε διαχρονικά έπιπλα όπως κρεβάτια που μεταμορφώνονται από την κούνια του νεογέννητου μωρού σας σε ένα κρεβάτι για νήπια και στην συνέχεια σε ένα μονό κρεβάτι. Μπορεί αυτά τα έπιπλα να κοστίζουν περισσότερο για να τα αποκτήσετε αλλά είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε τέτοια κομμάτια από το να αγοράζετε καινούργια ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed