Πώς να αρχίσετε να κρατάτε σημειώσεις για μια πιο οργανωμένη ζωή

Οι σημειώσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε οργανωμένοι. Μας επιτρέπουν να οργανώνουμε και να κατηγοριοποιούμε τις πληροφορίες με τρόπο που να έχει νόημα για εμάς και μας βοηθούν να θυμόμαστε σημαντικά πράγματα που διαφορετικά θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι κρατούν σημειώσεις. Κάποιοι τις κρατούν επειδή πρέπει, ενώ άλλοι επειδή το θέλουν. Σημασία όμως έχει να θυμάται κανείς τι έχει να κάνει και ποιες είναι οι εκκρεμότητες του, είτε κρατά σημειώσεις είτε όχι. Εσείς όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο κρατάτε σημειώσεις; Για να θυμηθείτε κατι; Για να πληρώσετε λογαριασμούς; 

Αν ανήκετε στο team που δεν κρατά σημειώσεις, τότε ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αρχίσετε να κρατάτε σημειώσεις:

Θα σας βοηθήσει να θυμάστε πράγματα

Αν έχετε πρόβλημα να θυμάστε πράγματα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κρατάτε σημειώσεις. Το να κρατάτε σημειώσεις θα σας βοηθήσει να θυμάστε τι συνέβη και τι ειπώθηκε σε μια συνάντηση ή ακόμη και σε ένα μάθημα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες αργότερα, όταν χρειαστεί. Επίσης, δεν χρειάζεται να βασίζεστε στη μνήμη σας όταν γράφετε σημειώσεις.

Σας κρατάει οργανωμένους

Το να κρατάτε σημειώσεις σας βοηθάει να διατηρείτε την οργάνωσή σας, επειδή διασφαλίζει ότι όλα είναι καταγεγραμμένα σε ένα μέρος, γεγονός που σας διευκολύνει να βρίσκετε αυτό που χρειάζεστε ανά πάσα στιγμή. Διασφαλίζει επίσης ότι καμία σημαντική πληροφορία δεν χάνεται ή δεν χάνεται μέσα στα χαρτιά και τους φακέλους σας. Κρατήστε τις σημειώσεις σας οργανωμένες. 

Μπορεί να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ένα σημειωματάριο ή ημερολόγιο για να κρατάτε τις σημειώσεις σας, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές διαθέσιμες στο διαδίκτυο ή στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Σε ορισμένους αρέσει να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Evernote ή το Google Keep για να οργανώνουν τις σημειώσεις τους, επειδή έτσι έχουν εύκολη πρόσβαση από οπουδήποτε. Άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν ημερολόγια  ή σημειωματάρια επειδή μπορούν να βλέπουν τα πάντα ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν συνεχώς μια εφαρμογή στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα για διαφορετικούς τύπους πληροφοριών, ειδικά αν έχετε φωτογραφική μνήμη. Αυτό σας διευκολύνει να βρίσκετε αυτό που ψάχνετε με μια ματιά – και αν κάποιος άλλος χρειάζεται πρόσβαση στις σημειώσεις σας, θα ξέρει και αυτός πού να ψάξει!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed