Συμμετοχή Παντελειού στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο

Το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου 2022, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Κεφαλονιά, νησί για όλους”, Αλέξανδρος Παντελειός, βρέθηκε στο Λονδίνο, προκειμένου να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει τις εργασίες της έκθεσης World Travel Market 2022.
Ο κ. Παντελειός σχολίασε το γεγονός πως οι αρμόδιοι για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν διεθνώς το νησί μας θα πρέπει να γράφεται Kefalonia ή Cephalonia, καθώς υπήρχαν φυλλάδια και με τις δυο αναγραφές. Επίσης το γεγονός πως ο Δήμος Ληξουρίου βγάζει έντυπο προώθησης αποκλειστικά του Ληξουρίου, είναι ενδεικτικό της έλλειψης ενιαίας πολιτικής τουριστικής ανάπτυξης για το νησί μας. Κρίνοντας την συνολική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση, ανέφερε πως είναι αισθητικά αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορεί όμως κανείς να παραβλέψει το γεγονός πως διατίθενται μόλις δύο μικρά σταντ για όλα τα νησιά του Ιονίου, συν ένα ξεχωριστό για το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας.
Σε αντιπαραβολή, ανέφερε τα παραδείγματα των χώρων προβολής που κατείχε η Κρήτη και η Ρόδος. Ο κ. Παντελειός έκανε σειρά επαφών με ανθρώπους του τουρισμού από τον Δήμο της Ρόδου για μελλοντική συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τουριστικής προβολής. Σε διεθνές επίπεδο, ξεχώρισε τις παρουσίες δυο ευρωπαϊκών νησιωτικών περιφερειών, των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων, οι οποίες προωθούν ισότιμα τα νησιά τους, ανεξαρτήτως πόσο τουριστικά ήδη είναι. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην προσπάθεια προώθησης μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και στην προστασία του φυσικού τους περιβάλλοντος. Τέλος, ο κ. Παντελειός συμμετείχε σε σειρά παρουσιάσεων και συνομιλιών στην ενότητα της αειφορίας / βιωσιμότητας (sustainability), ανακηρύσσοντάς την ως πρώτη παράμετρο για το σχεδιασμό του αναπτυξιακού προγράμματος της παράταξης “Κεφαλονιά, νησί για όλους “.

Κεφαλονιά Νησί για Όλους

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed