Μήνυμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το ΠΑΣΟΚ, κατάθεση λουλουδιών από αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης αλλά και της Τοπικής Οργάνωσης Αργοστολίου, βρέθηκαν σήμερα στο Μνημείο του Πολυτεχνείου, στη Πλατεία Καμπάνας και τίμησαν τα θύματα του Πολυτεχνείου, όσους συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας, αλλά και όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχισμού.
Η 17η Νοέμβρη 1973, είναι η αρχή του τέλους της δικτατορίας, η οποία κατέρρευσε το 1974 κάτω από το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας. Η εξέγερση ήταν ένας αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία του Ελληνικού Λαού. Τα χρόνια που ακολούθησαν αποτελούν την πιο φωτεινή περίοδο της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας μας. Σε αυτή την περίοδο κατοχυρώθηκαν οι πολιτικές ελευθερίες και σταμάτησε ο διαχωρισμός των Ελλήνων. Η χώρα πέτυχε σημαντικούς στόχους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Δημοκρατία όμως χρειάζεται διαρκείς μάχες. Γιατί δεν ρυθμίζει απλώς τις σχέσεις πολιτείας και πολιτών, αλλά θεμελιώνει και προστατεύει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Και όταν αυτά απειλούνται, η Δημοκρατία είναι ασταθής.
Σαράντα εννέα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο αποτελεί σύμβολο θυσίας και αγώνα για την Αλλαγή. Είναι ένα μήνυμα ανιδιοτέλειας, συλλογικότητας και ελπίδας για τη σημερινή γενιά που οφείλει να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις. Για παιδεία, εργασία και κοινωνική ασφάλιση. Ένα μήνυμα σε όσους δήθεν στο όνομα της “εθνικής ασφάλειας”, χρησιμοποιούν μεθόδους μυστικών υπηρεσιών για να παρακολουθούν πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, σε όσους ρίχνουν δηλητήριο στη πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο αγώνας για την Δημοκρατία είναι ατέρμονος!

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed