Οκτώ φορές ισόβια στον ψευτογιατρό Νικόλαο Κοντοστάθη

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν καταγραφεί στα Ελληνικά δικαστικά χρονικά και είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε τον Νικόλαο Κοντοστάθη, γνωστό ως «ψευτογιατρό», σε οκτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας. Παράλληλα, του επέβαλε συμπληρωματικά 50 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή ύψους 327.000 ευρώ. Με δάκρυα στα μάτια η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κήρυξε το πέρας της μακράς διαδικασίας που κατέληξε στην καταδικαστική απόφαση για τον 50χρονο Νίκο Κοντοστάθη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της δίκης, συνηγόρους υπεράσπισης, δικηγόρους πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… Ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς». Αναλυτικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στον 50χρονο Νικόλαο Κοντοστάθη τις ακόλουθες ποινές:
-Ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος
– 12 έτη κάθειρξης για κάθε μια από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος
– Ισόβια και 300.000 ευρώ για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσών.
– Κάθειρξη δέκα ετών και χρηματική ποινή 18.000 ευρώ για το κακούργημα της απάτης.
-Φυλάκιση ενός έτους για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος καθώς και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.
-Ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της πλαστογραφίας και πρόστιμο 15.000 ευρώ.
– Ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της οπλοκατοχής και πρόστιμο 1.000 ευρώ
– Ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράνομη κατοχή μνημείου.
Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση διήρκησε έναν περίπου χρόνο και από την αίθουσα του δικαστηρίου πέρασαν δεκάδες θύματα του κατηγορούμενου, καταθέτοντας τα όσα βίωσαν όταν τον συνάντησαν. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι οι 16 συγκατηγορούμενοι του ψευτογιατρού, κρίθηκαν όλοι αθώοι. Μεταξύ αυτών ήταν ένας γιατρός, πρώην υπουργός, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή και ένας έμπορος βοτάνων από το Πήλιο!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed