Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Έκτακτη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα θέματα των προνοιακών δομών και ειδικότερα αυτό της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις και καταγγελίες από παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές του Ιδρύματος για πράξεις κακοποίησης και ασέλγειας εις βάρος τους.
Το γεγονός, μάλιστα, ότι αρκετές από τις καταγγελίες στρέφονται ευθέως εναντίον του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου κάνει το θέμα ακόμη σοβαρότερο, οπότε το κυβερνητικό επιτελείο καλείται να αξιολογήσει την κατάσταση, και να λάβει τις αποφάσεις εκείνες που δεν θα διαταράξουν την ομαλή διαβίωση χιλιάδων παιδιών που διαμένουν στις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την αρμόδια υφυπουργού Δόμνα Μιχαηλίδου, τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, θα συζητήσουν όλα τα πιθανά σενάρια ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς πρόθεση της πολιτείας δεν είναι σε καμία περίπτωση να σταματήσει η χρηματοδοτική στήριξη της δομής, η οποία φιλοξενεί πολλά παιδιά που έχουν ανάγκη στέγασης, φαγητού και φροντίδας. Όσον αφορά στις καταγγελίες για ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου» η κυβέρνηση παραπέμπει το θέμα στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα εξετάσει την υπόθεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι έρευνες των διωκτικών αρχών.
Μια από τις προτάσεις, που θα συζητηθούν σήμερα στο Μαξίμου, είναι να αλλάξει προσωρινά η διοίκηση της δομής και να οριστεί επικεφαλής ειδικός επόπτης. Συνεπώς ο ορισμός νέας προσωρινής διοίκησης στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί απρόσκοπτα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Παράλληλα μετά από τις συνεχόμενες εξοργιστικές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου», θα ακολουθήσουν δεκάδες εποπτικοί έλεγχοι και στις άλλες προνοιακές δομές αλλά και στις υπόλοιπες ΜΚΟ που φιλοξενούν ή ασχολούνται με παιδιά. Στο μεταξύ σήμερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα αναθέσει τον φάκελο της υπόθεσης σε εισαγγελέα ανηλίκων. Οι επόμενες κινήσεις του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως και άλλων παιδιών πέραν αυτών που έχουν κάνει ως τώρα τις καταγγελίες.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed