Συνάντηση Καππάτου με τον νέο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τον νέο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μιλτιάδη Μελισσά συναντηθήκαμε χθες Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του σε μια σπουδαία και ταυτόχρονα απαιτητική θέση.
Συζητήσαμε αναλυτικά τα θέματα που αφορούν τις Σχολικές Διευθύνσεις του Νομού μας, την πλήρωση των θέσεων των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, την υπάρχουσα κατάσταση μετά την πανδημία, καθώς επίσης επισημάνθηκαν πιθανά προβλήματα που ίσως προκύψουν κατά τη διάρκεια του έτους και το σχέδιο αντιμετώπισής τους. Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί ορόσημο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, καθώς για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια έγιναν μόνιμοι διορισμοί 25.000 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα ενώ στα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης προστέθηκαν 190 εκπαιδευτικοί. Σε συνεργασία με τον κ. Μελισσά θα γίνει προσπάθεια και τα λίγα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές ειδικής αγωγής στα σχολεία μας να καλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Η ανάγκη υποστήριξης της εκπαιδευτικής μας κοινότητας δεν σταματά. Ο δίαυλος επικοινωνίας παραμένει ανοιχτός και το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που είχε καθιερωθεί με τους προηγούμενους Διευθυντές της Εκπαίδευσης στον Νομό μας, θα συνεχιστεί προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και του έργου των εκπαιδευτικών που αντανακλά στα παιδιά μας. Αποτελεί περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να συνεργάζονται με την Εκπαίδευση, διότι με αυτόν τον τρόπο το προϊόν που παράγεται στις σχολικές αίθουσες γίνεται γνωστό στις κοινωνικές ομάδες της τοπικής κοινωνίας μας γνωρίζοντας την αποδοχή. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιλτιάδη Μελισσά και εύχομαι η θητεία του στον νευραλγικό τομέα της Εκπαίδευσης να είναι γόνιμη και αποτελεσματική για την πρόοδο των παιδιών και του τόπου μας. Τα θέματα της παιδείας είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και σε τοπικό επίπεδο βρίσκομαι σταθερά παρών στο πλευρό της σχολικής κοινότητας και των μαθητών.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed