Η ποιότητα του Βελγίου κόντρα στην δυναμική του Καναδά

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μονάχα μια φορά, σε φιλικό το 1989, με νίκη 2-0 για τους Βέλγους. Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε Μουντιάλ.

Βέλγιο

Όπως αναμενόταν, πήρε εύκολα την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου των προκριματικών με απολογισμό 6-2-0, απέναντι σε Ουαλία, Τσεχία, Εσθονία και Λευκορωσία. Στόχος είναι η πρώτη κατάκτηση μεγάλης διοργάνωσης για αυτή τη χρυσή φουρνιά του βελγικού ποδοσφαίρου, η οποία αρχίζει σιγά-σιγά να φτάνει στο τέλος της. Είχε αρκετές ευκαιρίες σε Euro και Μουντιάλ, αλλά καλύτερη πορεία ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 και η τρίτη θέση. Εξακολουθεί να διαθέτει αρκετή ποιότητα σε όλες τις γραμμές με τους Ντε Μπρόινε, Κουρτουά, Λουκάκου και Τροσάρ να ξεχωρίζουν. Ηττήθηκε στο φιλικό προετοιμασίας από την Αίγυπτο με 2-1 την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: Super προσφορά* για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εντελώς δωρέαν

Καναδάς

Εξασφάλισε την συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Μετά την άνετη πρωτιά στον όμιλο της πρώτης φάσης αλλά και τις νίκες επί της Αϊτής με 1-0 και 3-0 για τη δεύτερη φάση, πήρε την πρώτη θέση και στην τρίτη φάση. Προσπέρασε το Μεξικό (στην ισοβαθμία), τις ΗΠΑ και την Κόστα Ρίκα και πήρε εύκολα το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας ο 47χρονος Άγγλος κόουτς Τζον Χέρντμαν, με πρωταγωνιστές τους Κάιλ Λάριν και Τζόναθαν Ντέιβιντ. Οι «κόκκινοι» ευελπιστούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους «16» και να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Μία ισοπαλία (2-2 με Μπαχρέιν) και μία νίκη (2-1 με Ιαπωνία) είναι ο απολογισμός τους στα φιλικά προετοιμασίας.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022 προγνωστικά – Καθημερινές στήλες από το koubanezos.gr

Προγνωστικά

Μόνο μία ομάδα έχει πίεση για το παιχνίδι αυτό και είναι το Βέλγιο. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέραν της νίκης αποτελεί αποτυχία και μπορεί να φέρει την εσωστρέφεια σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς δεν μπαίνει και με την καλύτερη ψυχολογία. Η απουσία του Λουκάκου κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα τα πράγματα για τους Βέλγους. Ακόμα κι έτσι όμως δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο σύνολο του Μαρτίνεθ. Η διαφορά ποιότητας είναι χαοτική. Έχουν τη δυνατότητα όμως οι Καναδοί να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι και να βρουν ένα γκολ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο αλλά και περισσότερα προγνωστικά στο koubanezos.gr

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed