Λούκας Νιφοράτος: «Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες στο Νεκροταφείο του Δραπάνου είναι ο Αλέξανδρος Παρίσης και η παρέα του»

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η κουβέντα που είχαμε με τον πρώην πρόεδρο και νυν σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκα Νιφοράτο, ο οποίος μας μίλησε για το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το αύριο του Δήμου Αργοστολίου.
Ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου από το 2011 ως το 2019 είχε στην δικαιοδοσία του το Νεκροταφείο του Δραπάνου, για το οποίο, όπως μας είπε, έδωσε και την ψυχή του, αλλά δεν υπήρχε η αναμενόμενη ανταπόκριση από τον τότε Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και τους συνεργάτες του. Το Νεκροταφείο του Δραπάνου, αλλά και ο Ιερός Ναός της Παναγίας κατά καιρούς είχαν πέσει θύματα ληστειών, λεηλασιών και βανδαλισμών και αυτό ήταν το μεγάλο παράπονο του κ. Νιφοράτου. «Κατά την διάρκεια της θητείας μου δεν υπήρχαν υπάλληλοι του Δήμου αποκλειστικά στο Κοιμητήριο, παρά τις εκκλήσεις μου προς τον τότε Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση», μας είπε ο κ. Νιφοράτος και συνέχισε: «Τουλάχιστον τρεις φορές επισήμως και με χαρτιά είχα ενοχλήσει τον κ. Παρίση, αλλά και τους εκάστοτε Αντιδημάρχους Αργοστολίου και Καθαριότητας με έτοιμες μελέτες, προκειμένου να προσληφθεί από τον Δήμο Σεκιούριτι για την φύλαξη του Νεκροταφείου. Μάλιστα, το κόστος ήταν χαμηλότερο από το κόστος της πρόσληψης δύο μόνιμων υπαλλήλων για το Δράπανο. Όλες τις φορές ο κ. Παρίσης όχι μόνο δεν μου έδωσε σημασία, αλλά σχεδόν με πέταξε έξω από το γραφείο του, αφού είχε να ασχοληθεί με πιο… σοβαρά πράγματα».
Ο κ. Νιφοράτος μας έδειξε μια ακόμη Μελέτη, σύμφωνα με την οποία μπορούσε να αξιοποιηθεί το οικόπεδο απέναντι από την εκκλησία. «Εισέπραξα σχεδόν οργισμένη άρνηση από τον κ. Παρίση και την… ελίτ που ήταν δίπλα του όταν του ζήτησα να αξιοποιηθεί από τον Δήμο το οικόπεδο απέναντι από την εκκλησία. Δεν επιθυμούσε να γίνει πολυχώρος, όπου ανάμεσα στις αίθουσες θα στέγαζε αξιοπρεπέστατο κυλικείο, αλλά και Μουσείο. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο αυτής της άρνησης. Και δεν ήταν μόνο αυτό, στην προεκλογική εκστρατεία της παράταξης της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” το 2019 απουσίαζε παντελώς το Νεκροταφείο του Δραπάνου και όσα είχαμε πετύχει από το 2011 και μετά εγώ και οι συνεργάτες μου. Πιστεύω ότι ήταν δόλια η απουσία του έργου μου και αυτό φάνηκε και στα εκλογικά αποτελέσματα, αφού ο κ. Παρίσης και οι… κολλητοί του φρόντισαν να μην επανεκλεγώ στην προεδρία της Δημοτικής Κοινότητας. Δεν με ήθελαν εκεί, τους χαλούσα τη σούπα, ήθελαν κάποιον… υπάκουο που να τους κάνει όλα τα χατίρια. Ο Λούκας Νιφοράτος δεν είναι υπάκουος, έχει αξιοπρέπεια και είναι επαναστάτης».
Κλείνοντας αυτό το πρώτο μέρος της κουβέντας μας ο Λούκας Νοφοράτος επέμεινε και μάλιστα με δυναμικό τρόπο ότι ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για ότι συνέβαινε και συμβαίνει στο Δράπανο, αφού αρνήθηκε να εφαρμόσει όλες τις προτάσεις που του πρότεινε ο π. πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου προκειμένου να προστατευτεί ο χώρος του Δραπάνου, τον οποίο ο κ. Νιφοράτος χαρακτήρισε όχι ένα απλό Κοιμητήριο, αλλά αρχαιλογικό χώρο με σπάνια έργα τέχνης.
Σημείωση: Αύριο ακολουθεί το δεύτερο μέρος της κουβέντας μας, το οποίο περιέχει σχόλια και προτάσεις του κ. Νιφοράτου για το σήμερα και το αύριο στην πολιτική όχι μόνο του Δήμου Αργοστολίου, αλλά ολόκληρου του νησιού.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed