Σε καλό δρόμο η ολοκλήρωση της Μελέτης αποκατάστασης του κτηρίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης στο Ληξούρι, συνάντηση και λήψη αποφάσεων στην Περιφέρεια

Συναντήθηκαν σήμερα στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρου Τραυλού, ο Πέτρος Πετράτος, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και η Θεοδώρα Ζαφειράτου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους Τμήματος και Διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των υπευθύνων των δύο αυτών φορέων, προκειμένου να συζητήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη σοβαρά υπηρεσιακά ζητήματα. Συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
-Η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης συνεδρίου που διοργανώνει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη μέσα στο 2023 με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Βιβλιοθήκης (1963-2023).
-Η διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό από “κοινόχρηστος χώρος” του χώρου που περιβάλλει το παλιό ιστορικό κτήριο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασής του από τις ζημιές που υπέστη κατά τους σεισμούς του 2014.
-Η διαδικασία για την εισαγωγή στο Τμήμα Κεφαλληνίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους το σημαντικότατο από ιστορική και ερευνητική σκοπιά αρχείο του Οικοτροφείου που λειτουργούσε στην περιοχή Λάση έξω από το Αργοστόλι.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με θετικότατα αποτελέσματα και για τρία αυτά σοβαρά ζητήματα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed