Λούκας Νιφοράτος: «Σε καλό δρόμο η κίνηση Ανουσάκη κόντρα σε μια άνοστη και άοσμη Δημοτική Αρχή, πήξαμε στους εισερχόμενους υποψήφιους Βουλευτές»

Σε καθαρά πολιτικό πλαίσιο κινήθηκε το δεύτερο μέρος της χθεσινής κουβέντας μας με τον πρώην πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκα Νιφοράτο, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και ανέφερε τα πράγματα με το όνομά τους, σύμφωνα με την δική του εκτίμηση.
Ο κ. Νιφοράτος, μετά τις καταγγελίες του για το Νεκροταφείο του Δραπάνου, προχώρησε σε άκρως πολιτικά θέματα που αφορούσαν και αφορούν όχι μόνο τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά το ευρύτερο πολιτικό φάσμα του Νομού μας. Αναφέρθηκε στην Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, μετά από δική μας ερώτησε και απάντησε ως εξής: «Ο κ. Μιχαλάτος έχει βρει το… φάρμακο για να κερδίσει όσες περισσότερες ψήφους γίνεται. Μπορεί να μην έχει το δικαίωμα να κάνει προσλήψεις στον Δήμο, ωστόσο κάνει προσλήψεις μέσω των επιχειρήσεών του, που μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα γίνονται όλο και περισσότερες στην Κεφαλονιά. Ουσιαστικά δίνει δουλειά σε ψηφοφόρους και κυριολεκτικά τους εγκλωβίζει, έτσι ώστε να τον ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές. Θεωρώ ότι ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα καταφέρει να κερδίσει τον Α γύρο των εκλογών το 2023, ωστόσο δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι στον Β γύρο. Είναι Δήμαρχος, έχει το προβάδισμα, έχει όλους τους μηχανισμούς με το μέρος του και αποτελεί φαβορί για να επανεκλεγεί. Αλλά πριν ανοίξουν οι κάλπες δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτε. Ο πολύς κόσμος δυστυχώς δεν ξέρει, έχει άγνοια για το τι συμβαίνει πραγματικά στον Δήμο Αργοστολίου. Η αντιπολίτευση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν φέρνει στην επιφάνεια πράγματα που γίνονται. Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου είναι μια άνοστη και άγευστη Δημοτική Αρχή, όπου τα πάντα κινούνται γύρω από τον ίδιο τον Δήμαρχο και μια μικρή ομάδα έμπιστων συνεργατών του, που έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν γνώμη για τίποτε».
Στην ερώτησή μας για το γεγονός ότι κατηγορεί την αντιπολίτευση για αδράνεια και το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ακούγονται φωνές τόσο από τον Νίκο Ανουσάκη όσο και από τον Αλέξανδρο Παντελειό μας είπε: «Αναφορικά με τον κ. Παντελειό θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει το πολιτικό βάρος να βγει μπροστά και να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από το ποσοστό που κατέγραψε στις προηγούμενες εκλογές. Τώρα, αναφορικά με τον κ. Ανουσάκη, θεωρώ ότι η κίνησή του είναι σε καλό δρόμο. Βλέπω με συμπάθεια τη δημιουργία του συνδυασμού του, ωστόσο ο Νικόλας πρέπει να βγει στην κοινωνία. Πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή και να ακούσει τον κόσμο. Να τους εξηγήσει τι πήγε λάθος όταν και ο ίδιος ακολουθούσε πιστά την Δημοτική Αρχή Παρίση. Θεωρώ ότι ήταν λάθος του να την στηρίζει με πάθος από το 2010 έως το 2019, διότι έγιναν πολλά λάθη. Στο διάλογο με τον κόσμο πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να αναλάβει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν. Πρέπει επιτέλους να ξεσκεπαστούν και να βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα λάθη της διακυβέρνησης Παρίση. Οφείλει ο κ. Ανουσάκης να πάρει αποστάσεις από άτομα και καταστάσεις της παρηκμασμένης πλέον “Ισχυρής Κεφαλονιάς”. Είναι πολύ πιθανόν να είναι αυτός που θα δώσει την τελική μάχη με τον Μιχαλάτο στο Β γύρο, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί έχει ακόμη πολύ ψωμί».
Η συζήτησή μας ολοκληρώθηκε με τα πολιτικά θέματα ολόκληρου του νησιού και συγκεκριμένα με τις Εθνικές εκλογές, που πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής τους. «Ο κόσμος έχει γίνει τελείως απολιτίκ, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ποιον θα εκλέξει στην Βουλή», μας είπε και συνέχισε: «Δεν έχει ανάγκη η Κεφαλονιά από… αλεξιπτωτιστές σωτήρες, που έρχονται στο νησί μας κάθε καλοκαίρι για να απολαύσουν τα μπάνια τους. Το νησί μας διαθέτει ντόπιους, που θα μπορούσαν να βγουν μπροστά και να προσφέρουν, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική. Οι εισερχόμενοι υποψήφιοι Βουλευτές δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτε. Για παράδειγμα έχουμε τώρα δύο ανθρώπους, έναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από τη Νέα Δημοκρατία που εμφανίστηκαν εδώ και μερικούς μήνες για να μας σώσουν. Που ήταν τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Φαραντούρης και ο κ. Μαραβέγιας, που τώρα ζητούν την ψήφο μας; Δυστυχώς κύριοι, δεν θα την πάρετε, τουλάχιστον τη δική μου. Δεν θέλω ανθρώπους να πηγαίνουν στη Βουλή, ανεξαρτήτου κόμματος και να λένε “ναι” σε όλα ή “όχι” σε όλα. Θέλω ανθρώπους με προσωπικότητα, να έχουν γνώμη και να παλεύουν για τον τόπο τους, ανεξάρτητα από την κεντρική γραμμή του κόμματός τους. Δυστυχώς, πάμε στις εκλογές, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με ανθρώπους του “ναι σε όλα” και με εισαγόμενους, που δεν έχουν ιδέα περί των πραγματικών προβλημάτων της Κεφαλονιάς».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed