Ο Προέδρος ΠΕΔ-ΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ παρουσίασε όλα τα σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους μας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 21-23 Νοεμβρίου 2022. Το Συνέδριο είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων και συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Κεντρικό θέμα στο Συνέδριο αλλά και βασική επιδίωξη αποτελεί η επισήμανση ότι «Η ισχυρή Αυτοδιοίκηση είναι προϋπόθεση για μια καλύτερη Ελλάδα». Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία, τόνισε ότι πετύχαμε πολλά από αυτά που στοχεύσαμε και παρουσίασε όλα τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους. Τα οικονομικά των Δήμων αλλά και ο τρόπος κατανομής, με δίκαιο και διαφανή τρόπο, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, ιδιαίτερα για τους μικρούς ορεινούς και τους νησιωτικούς Δήμους, ήταν βασικό θέμα στη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου. Σε σημαντικές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις στο Συνέδριο προχώρησαν:
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος
Ο Υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Θοδωρής Λιβάνιος
Ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων στην τοποθέτηση του στο Συνέδριο αναφέρθηκε σε όλα τα σοβαρά και σημαντικά θέματα που απασχολούν την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση στα νησιά μας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed