Επίσκεψη του Παναγή Καππάτου στον ΕΦΚΑ Αργοστολίου

Από την αρχή του 2023 η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων οδηγεί σε μια επιπλέον σύνταξη ετησίως για το 50% των συνταξιούχων και αυξήσεις για το 94%. Παράλληλα εκκαθαρίστηκαν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις και η απονομή τους χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους.
Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, επισκέφθηκα τα γραφεία του ΕΦΚΑ Αργοστολίου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου συνομιλώντας με την Διοίκηση και τους υπαλλήλους. Η φιλική και αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πολιτών (ασφαλισμένοι, συνταξιούχοι, εργοδότες και εργαζόμενοι της περιοχής μας), την καθιστούν μια από τις πιο παραγωγικές και αποδοτικές υπηρεσίες Πανελλαδικά. Κατά τη συνάντησή μας συζητήσαμε εκτενώς τα λειτουργικά ζητήματα του Οργανισμού και ιδιαίτερα της διαδικασίας έκδοσης και απονομής συντάξεων. Αξίζει να επισημάνω ότι μόλις το τρέχον έτος επεξεργάστηκαν και ολοκληρώθηκαν 1100 αιτήματα συμπολιτών μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη για την έκδοση κύριων συντάξεων. Παρά το γεγονός ότι ο όγκος των συνταξιοδοτικών αιτημάτων είναι μεγάλος και οι διαδικασίες απαιτητικές και χρονοβόρες, η αποτελεσματικότητα του ΕΦΚΑ Αργοστολίου ξεπερνά κάθε προσδοκία σημειώνοντας ρεκόρ απονομής κύριων συντάξεων σε λιγότερο από δύο μήνες!
Στη διάρκεια της συζήτησης μας με την Διευθύντρια κα. Ευτυχία Αυγουστάτου διαπίστωσα το θετικό κλίμα μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού και οφείλω να την συγχαρώ για την σκληρή καθημερινή δουλειά αποδίδοντας της τα θετικά αποτελέσματα. Ο ΕΦΚΑ Αργοστολίου διαθέτει πλέον ολοκληρωμένο μηχανισμό απονομής κύριων συντάξεων απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος και ικανό να δίνει τις συντάξεις δίχως πολύμηνες καθυστερήσεις. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, χάρη στην αφοσίωση, την εργατικότητα και την επιμονή των υπαλλήλων του, επιτυγχάνει όχι μόνο το σύνολο των στόχων του, αλλά κατορθώνει να συνδράμει το έργο και άλλων υπηρεσιών εκτός του Νομούς μας όπως του ΕΦΚΑ Ηλείας και Αχαΐας διεκπεραιώνοντας εκκρεμή ζητήματα συμπολιτών μας που ανέρχονται στα 970 για το 2022. Ο διαρκής εκσυγχρονισμός όλων των υπηρεσιών της πρώτης γραμμής του Δημοσίου Τομέα προς όφελος της εξυπηρέτησης των πολιτών, συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και σε τοπικό επίπεδο βρίσκομαι σταθερά παρών στο πλευρό των συμπολιτών μου.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed