Διαγνώστηκε με καρκίνο η αδελφή του πρωθυπουργού, Κατερίνα Μητσοτάκη

Ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε με ανάρτησή του πως η αδερφή του, Κατερίνα, διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό και αναφέρει πως «τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια».
Η αδερφή του πρωθυπουργού έκανε ήδη την πρώτη της χημειοθεραπεία ενώ ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει την ανάγκη του προληπτικού ελέγχου και καλεί τις γυναίκες να αξιοποιήσουν τη δωρεάν μαστογραφία που προσφέρει το κράτος με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει. Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη. Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά. Αξιοποιήστε το! Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed