Σε… καραντίνα από τον Πρωθυπουργό ο Παναγής Καππάτος, τον «ξήλωσε» από εισηγητή του Νομοσχεδίου για τις υποκλοπές, τη θέση του πήρε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ένα ακόμη «χαστούκι» δέχθηκε ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος από τον Κυριάκο Μητροτάκη αυτή τη φορά, αφού με συνοπτικές διαδικασίες τον «ξήλωσε» από εισηγητή του Νομοσχεδίου για τις υποκλοπές βάζοντας στη θέση του τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα είναι τελικά ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ κια όχι ο Παναγής Καππάτος, που είχε επιλεγεί αρχικά από την Κυβέρνηση, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με την εκπροσώπηση του ξένου fund. Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο πλέον φανατικός και αναγνωρίσιμος καραμανλικός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μπαίνει μπροστά σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη για την κυβέρνηση διαδικασία. Το γεγονός αυτό διαλύει και τα τελευταία σύννεφα που σχηματίστηκαν μετά την περιβόητη δήλωση του Κώστα Καραμανλή στο μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης. Σημειώνεται πως ο κ. Στυλιανίδης ήταν απών από τη σημερινή διαδικασία στη Θεσμών και Διαφάνειας επειδή -όπως και ο επίσης καραμανλικός Κουτσούμπας- έλειπε στο εξωτερικό. Η περίπτωση πάντως του τελευταίου έχει ενδιαφέρον, καθώς σε αντίθεση με τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος ουδέποτε διαφοροποιήθηκε, είχε μιλήσει ανοικτά (όπως και η Όλγα Κεφαλογιάννη) για την ανάγκη να μη γίνει επίκληση στο απόρρητο, προκειμένου να βγουν στη φόρα όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού δείχνει ότι ο Παναγής Καππάτος μπαίνει σε μια ιδιότυπη πολιτική καραντίνα, με τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν και το πολιτικό του πουλόβερ να έχει αρχίσει ήδη να ξηλώνεται σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed