Εορταστικός Δεκέμβριος, εκδηλώσεις λόγου και τέχνης του Κώστα Ευαγγελάτου

Ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης, συνεχίζει τα δρώμενα λόγου και τέχνης τον Δεκέμβριο 2022 με την συμμετοχή του σε εικαστικές εκθέσεις, διαλέξεις και εκδόσεις.
Ανάμεσα στις πολιτιστικές δράσεις του περιλαμβάνεται η διάλεξη του στην Αίθουσα της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΕΛ), Ιπποκράτους 63, Αθήνα, που θα μιλήσει με θέμα: “Η λογοτεχνική και εικαστική προσφορά του Φώτη Κόντογλου (Αιβαλί 1895-Αθήνα 1965) αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την άφιξη του Κόντογλου το 1922 από την Μικρασία στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Εκδόθηκαν επίσης δύο συλλεκτικά εικαστικά Ημερολόγια με έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου και η πρώτη παρουσίαση τους θα γίνει στην έδρα του Art Studio Est-La Chambre στις 3 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα στα πλαίσια των ART WEEKENDS.
Πρόκειται για το ετήσιο εικαστικό Ημερολόγιο 2023 / 23 χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Το Ημερολόγιο έχει τίτλο “Ιόνιες Εκλάμψεις”. Περιλαμβάνει τοπιογραφίες και νεφελογραφίες του καλλιτέχνη. (Ανάμεσα τους και 5 ζωγραφικές παραλλαγές, εκ του φυσικού, από την παραλία της Αγίας Κυριακής του Αγκώνα). Παράλληλα και ειδικά για την επετειακή χρονιά του 2023, που συμπληρώνονται 50 εκθεσιακά χρόνια της διεθνούς παρουσίας του Κώστα Ευαγγελάτου, εκδόθηκε το εικαστικό Ημερολόγιο με τίτλο: “Ιδεομορφικές Συνθέσεις”. Η έκδοση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά και τολμηρά αισθητικά έργα του με αρχαικά μοτίβα, μορφές μοντέλων και εννοιακών συμπαντικών συνθέσεων, τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σημαντικές εκθέσεις και ορισμένα από αυτά ανήκουν σε συλλογές Μουσείων και Πανεπιστημίων. Τις φωτογραφίσεις των έργων έκανε ο Dani Margjoka. Η επιμέλεια και η εκτύπωση των δύο εικαστικών Ημερολογίων 2023 έγινε από τον Ελευθέριο Καρτέρη.
ΚΑΛΟ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΑ!
ART STUDIO EST-LA CHAMBRE
COSTAS ART-EST
ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87
ΑΘΗΝΑ (Πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη)
Πληρ. τηλ: 210 7294259, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed