Τι είναι η μονάδα υποστηριζόμενης διαβίωσης;

Οι μονάδες υποστηριζόμενης διαβίωσης είναι μια καλή επιλογή εάν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο χρειάζεστε ιατρική φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο ή καθημερινή βοήθεια σε δραστηριότητες όπως το φαγητό, το μπάνιο και το ντύσιμο.

Εάν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο χρειάζεστε κυρίως βοήθεια σε δραστηριότητες ρουτίνας, όπως ο προγραμματισμός γευμάτων, η μεταφορά και η καθαριότητα του σπιτιού, εξετάστε το ενδεχόμενο μιας μονάδας υποστηριζόμενης διαβίωσης. Οι εγκαταστάσεις μιας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων https://www.agstylianos.gr/ διαθέτουν περιορισμένο ιατρικό προσωπικό και συνήθως παρέχουν λιγότερες υπηρεσίες από τα γηροκομεία.

Τα οφέλη ενός οίκου ευγηρίας

Ένας οίκος ευγηρίας μπορεί να είναι κατάλληλο αν εσείς ή το αγαπημένο σας πρόσωπο χρειάζεστε ιατρική φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο ή καθημερινή βοήθεια στις συνήθεις δραστηριότητες. Ακολουθούν 5 χαρακτηριστικά που μπορούν να ωφελήσουν τους ενοίκους:

Φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο. Οι οίκοι ευγηρίας στελεχώνονται από αδειούχους νοσηλευτές που μπορούν να παρέχουν συνεχή παρακολούθηση και θεραπεία για τους ενοίκους που χρειάζονται ειδική φροντίδα για ασθένειες, τραυματισμούς ή γνωστικές διαταραχές. Οι πιστοποιημένοι βοηθοί νοσηλευτών είναι επίσης διαθέσιμοι για να βοηθούν τους ενοίκους με βασικές ανάγκες όπως το μπάνιο και η χρήση του μπάνιου.

Υπηρεσίες αποκατάστασης. Πολλοί οίκοι ευγηρίας προσφέρουν φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία για να βοηθήσουν τους ενοίκους να ανακτήσουν την κινητικότητα και την ανεξαρτησία τους μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, ασθένειες ή τραυματισμούς.

Ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Οι οίκοι ευγηρίας φιλοξενούν ομαδικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους ενοίκους ενεργούς και να κοινωνικοποιούνται με άλλα άτομα της ηλικίας τους. Οι δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν μαθήματα άσκησης, έργα τέχνης και χειροτεχνίας και παιχνίδια υπό την καθοδήγηση.

Οι οίκοι ευγηρίας διαθέτουν εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό ανά πάσα στιγμή. Αυτοί οι επαγγελματίες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τυχόν ιατρικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Είναι ιδανικά για ηλικιωμένους που χρειάζονται βοήθεια στις καθημερινές τους ανάγκες. Εάν ένας ηλικιωμένος δεν μπορεί να εκτελέσει βασικές δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα ή το καθάρισμα, ένα γηροκομείο μπορεί να τον βοηθήσει.

Επίσης διαθέτουν πολλές ανέσεις που μπορούν να απολαύσουν οι ηλικιωμένοι, όπως κοινόχρηστους χώρους και χώρους αναψυχής όπου μπορούν να συναναστρέφονται με άλλους ενοίκους.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι γηροκομείων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ερευνήσετε τις διαθέσιμες επιλογές πριν πάρετε μια απόφαση.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed