Η ανάλυση και το προγνωστικό του Νότια Κορέα-Πορτογαλία

Νότια Κορέα και Πορτογαλία πάνε με κίνητρο στην τελευταία αγωνιστική καθώς το πρόγραμμα των ομίλων ολοκληρώνεται σήμερα λίγο πριν ξεκινήσουν οι διασταυρωσεις Μουντιαλ. Διαβάστε την ανάλυση, τα αγωνιστικά νέα και την εκτίμηση του Foxbet.gr για την μεταξύ τους αναμέτρηση.

 

Νότια Κορέα

Ανάλυση: Έπαιξε με αφέλεια και το πλήρωσε γνωρίζοντας την ήττα 3-2 από την Γκάνα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα από τα γκολ των Σαλίσου (24′) και Κούντους (34′). Στη φάση του πρώτου τέρματος, πάντως, η μπάλα στρώθηκε στον σκόρερ από το χέρι του Αντρέ Αγιού. Ο δεινός «κεφαλοσφαιριστής» Γκούε Σουνγκ Τσο ισοφάρισε σε 2-2 με ισάριθμες κεφαλιές μέσα σε τρία λεπτά (58′, 61′), αλλά στο 68′ ο Κούντους διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Ο Πάουλο Μπέντο ήταν έξαλλος με τη διαιτησία του Άντονι Τέιλορ και διαμαρτυρήθηκε έντονα με το σφύριγμα της λήξης, με συνέπεια να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον Άγγλο διαιτητή. Έτσι, ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα καθίσει στον πάγκο, σε ένα ιδιαίτερο ματς για τον ίδιο, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία είχε καθοδηγήσει στο Μουντιάλ του 2014. Θέλει μόνο νίκη και να γκελάρει η Γκάνα: 1) Σε «Χ» ισοβαθμεί μαζί της, 2) Αν ηττηθεί ισοβαθμεί με την Ουρουγουάη. Και στις δύο περιπτώσεις θα ισχύσουν τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Αγωνιστικά νέα: O Χουάνγκ Χι Τσαν δεν έχει παίξει ακόμα στην τελική φάση του Μουντιάλ και το κενό του έχει φανεί. Ο επιθετικός της Γουλβς προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό και παραμένει αμφίβολος. Ο Γκούε Σουνγκ Τσο δεν πρόκειται να βγει από την εντεκάδα μετά την εξαιρετική εμφάνισή του κόντρα στην Γκάνα και ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Χουάνγκ Ουί Τζο, θα παραμείνει στον πάγκο.

 

Πορτογαλία

Ανάλυση: Ζορίστηκε, αλλά έκανε το δύο στα δύο και γνωρίζει πως με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στη Νότια Κορέα θα τερματίσει στην 1η θέση. Η πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση είναι δεδομένη. Η Πορτογαλία νίκησε την Ουρουγουάη με 2-0 σε ισορροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54′, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να πανηγύρισε, αλλά το γκολ χρεώθηκε στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα χωρίς την παρέμβαση του πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάντως, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας απευθύνθηκε μέχρι και στη FIFA για να κατοχυρωθεί το γκολ στον Ρονάλντο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 90’+1′ από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φερνάντες, το οποίο κέρδισε ο ίδιος μέσω VAR για χέρι του Χιμένες. Ο σκόρερ είχε και δοκάρι στο 90’+9′ (και χαμένη ευκαιρία στο 90’+8′). Πάντως, η FIFA ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε παράβαση. «Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και να αποφύγουμε τη Βραζιλία στη φάση των 16» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος.

Αγωνιστικά νέα: Τρεις είναι οι επιβεβαιωμένες απουσίες. Οι Ντανίλο (Α) και Οτάβιο (ΜΕ) παραμένουν τραυματίες, ενώ στο 42′ του τελευταίου αγώνα ο Νούνο Μέντες έγινε αλλαγή, καθώς υπέστη τραυματισμό στον αριστερό μηρό. Ο διεθνής αριστερός μπακ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονήθηκε ατομικά την Τετάρτη (30/11), αλλά την Πέμπτη (1/12) γυμνάστηκε ομαδικά. Ο κόουτς Σάντος σκέφτεται αλλαγές στην εντεκάδα, αλλά ο ηγέτης του είναι παίκτης που θέλει να αγωνίζεται χωρίς παύση.

Διαβάστε προγνωστικά για ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στο Foxbet.gr.

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed