Χειροπέδες πέρασε η βελγική αστυνομία στην Εύα Καϊλή, κατηγορείται για διαφθορά και χρηματισμό από το Κατάρ, την διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Άναυδη η κοινή γνώμη παρακολουθεί από το απόγευμα της Παρασκευής το πολιτικό θρίλερ με επίκεντρο την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη για δωροδοκία από το Κατάρ από την Αρχή καταπολέμησης διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για έρευνα που βρισκόταν από καιρό σε εξέλιξη και αφορούσε την Εύα Καϊλή, τον σύντροφό της και άλλα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκ των οποίων o ένας είναι πρώην ευρωβουλευτής. Οι πολιτικές επιπτώσεις ήταν άμεσες και η Εύα Καϊλή διεγράφη τόσο από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο και από την ευρωομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), ενώ από την Δευτέρα αναμένονται νέες εξελίξεις. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς για να συλληφθεί ευρωβουλευτής πρέπει να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, καθώς οι ευρωβουλευτές καλύπτονται από τον θεσμό της ασυλίας. Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως αμφιβολία και πως τα στοιχεία εναντίον της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ήταν καταδικαστικά. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, η Ελληνίδας ευρωβουλευτής, ο σύντροφός της και τα άλλα δύο στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και επιχείρηση νομιμομοποίησης μαύρου χρήματος, Η κυρία Καϊλή ως γνωστόν έχει εκλεγεί και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι προφανές πως και θεσμικά θα υπάρξουν εξελίξεις από την Δευτέρα το πρωί.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed