Σχετικά με την επιδότηση του κόστους λιπασμάτων των δικαιούχων παραγωγών

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τα μέλη του και μη ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δικαιούχοι ντόπιοι Παραγωγοί της επιδότησης του κόστους λιπασμάτων απαιτείται να αποστείλουν Υπεύθυνες Δηλώσεις.
Συγκεκριμένα, μετά την πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων της ενίσχυσης του κόστους λιπασμάτων (ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ) και αναφορικά με τις Υπεύθυνες Δηλώσεις διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1) Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις αφορούν τους δικαιούχους Παραγωγούς που έχουν λάβει ποσά κρατικών ενισχύσεων στα πλαίσια του «Προσωρινού Πλαισίου» της ΕΕ C(2022)1890 final της 23/03/2022 (ζωοτροφές κλπ) δηλώνοντας εάν το ποσό της επιδότησης υπερβαίνει /ή δεν υπερβαίνει τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (250.000€).
2) Στις Υπεύθυνες Δηλώσεις οι δικαιούχοι Παραγωγοί που έχουν λάβει ποσά κρατικών ενισχύσεων θα πρέπει να δηλώσουν το ακριβές ποσό των κρατικών ενισχύσεων που έχουν λάβει.
Η προθεσμία υποβολής των εν λόγω Υπεύθυνων Δηλώσεων είναι έως 30 Δεκεμβρίου 2022. Διευκρινίζεται ότι οι δικαιούχοι Παραγωγοί κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν λάβει κρατικές ενισχύσεις και οι οποίες αφορούν μόνο την ενίσχυση των ζωοτροφών (βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης) δεν χρειάζεται να αποστείλουν Υπεύθυνη Δήλωση διότι αυτές καταβλήθηκαν από τον Οργανισμό Πληρωμών του Υ.Α.Α.Τ. και ήδη έχουν προσμετρηθεί κατά τον έλεγχο καταβολής της ενίσχυσης του κόστους λιπασμάτων.

Από τον Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed