ΑΝΑΣΑ: Η σωτηρία του Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι υπόθεση του λαού της

Σε ανακοίνωση της παράταξής μας την 8/10/2022 για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, καταλήγαμε ως εξής:
«Αυτή η πολιτική, υπουργείου – 6ης ΥΠΕ – διοίκησης νοσοκομείου και περιφερειακής αρχής, είναι συνειδητή και οδηγεί το νοσοκομείο της Κέρκυρας στα βράχια. Οι πολίτες της Κέρκυρας και των Ιονίων πρέπει να αντιδράσουν στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα της υγείας και τα νοσοκομεία της περιοχής τους. Πόροι υπάρχουν, και εθνικοί και ευρωπαϊκοί. Λύσεις για τα προβλήματα υπάρχουν, και έχουν διατυπωθεί δημόσια τόσο από τους φορείς της υγείας (ΕΓΕΣΥΚ, Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου) όσο και από την ΑΝΑΣΑ. Βούληση απαιτείται, που οι υπεύθυνοι δεν έχουν. Ας την επιβάλουμε για το καλό του τόπου μας».
Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η κρίση στο νοσοκομείο σοβεί και η λειτουργία του είναι εντελώς οριακή, στηριζόμενη στην αυταπάρνηση και μόνο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Αποκαλύπτεται ανάγλυφα η κυβερνητική πολιτική διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Αποκαλύπτεται ο θλιβερός ρόλος της 6ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου. Αποκαλύπτεται η θέση της περιφερειακής αρχής ως θλιβερού κομπάρσου που υποκλίνεται στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια.
Η ΑΝΑΣΑ πιστεύει στην δύναμη της παλλαϊκής απαίτησης να δοθούν ριζικές λύσεις για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την λειτουργία του ΕΚΑΒ, για την αυτόνομη ΥΠΕ Ιονίων Νήσων.
Η ΑΝΑΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις για τον ιερό αυτό σκοπό και καλεί τους πολίτες/σες της Κέρκυρας να συμμετέχουν μαζικά.
Η ΑΝΑΣΑ καλεί την περιφερειακή αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες που την εξέλεξαν και στην βάση των ομόφωνων ψηφισμάτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την υλοποίηση των οποίων μέχρι τώρα ουδέν έπραξε.
Η ΑΝΑΣΑ ζητεί έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα «νοσοκομείο Κέρκυρας, ώρα μηδέν».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed