Ενδείξεις ότι σας έχει καταβάλει το άγχος

Το άγχος είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και είναι κάτι το αναπόφευκτο. Παρόλα αυτά το άγχος μετά από ένα σημείο, μπορεί να γίνει ασφυκτικό και να σας δυσκολεύει στην καθημερινότητά σας. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια σημάδια, που δείχνουν ότι σας καταβάλει το άγχος.

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε

Η δυσκολία στον ύπνο, έχει άρρηκτη σχέση με το άγχος. Είναι λογικό μία φορά στο τόσο να έχετε αυπνίες. Αν όμως αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση, ίσως να υπάρχει κάποιο πιο βαθύ θέμα. Αν έχετε παρατηρήσει πως το πρόγραμμα ύπνου σας, έχει διαταραχτεί πολύ τον τελευταίο καιρό και αδυνατείτε να αποκοιμηθείτε, ίσως αξίζει να αναρωτηθείτε, αν αυτή η δυσκολία στον ύπνο οφείλεται σε άγχος.

Έχετε παρουσιάσει σωματικούς πόνους

Οι σωματικοί πόνοι, είναι κάτι καθημερινό. Ένας σωματικός πόνος όμως αρχίζει να γίνεται ύποπτος, όταν ούτε υποχωρεί ούτε καταπραΰνεται με το πέρασμα των ημερών. Σίγουρα γνωρίζετε πως υπάρχουν κάποιοι σωματικοί πόνοι, που συνδέονται με το άγχος. Κάποιοι από αυτούς τους πόνους, είναι ο πόνος στην κοιλιά, ο πόνος στο κεφάλι και ο πόνος στο στέρνο. Αν πονάτε σε κάποιο από αυτά τα σημεία, ή σε κάποιο άλλο σημείο που σχετίζεται με το άγχος, ίσως να χρειάζεται να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθείτε αν πράγματι έχετε άγχος. 

Δεν έχετε ενέργεια

Μήπως έχετε παρατηρήσει, ότι διαρκώς η ενέργειά σας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα; Δεν είναι δυνατόν να είστε γεμάτοι με ενέργεια κάθε μέρα και να είναι η κάθε μέρα σας εντελώς παραγωγική, όμως αν δεν έχετε ενέργεια ποτέ, ίσως να κρύβεται κάτι πίσω από αυτό. Αν έχετε προσέξει πως η ενέργειά σας είναι καθημερινά πολύ χαμηλή, είναι πιθανό να σας έχει καταβάλει πολύ άγχος. Αξίζει να αφουγκραστείτε την κατάσταση και να εξετάσετε αυτή τη περίπτωση. 

Δεν μπορείτε να ξεκουραστείτε

Ένα από τα πολλά αρνητικά που επιφέρει το άγχος, είναι πως δεν σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε. Αν είστε συνέχεια κουρασμένοι και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε όσες ώρες και αν κοιμηθείτε και όσο αδρανείς και αν είστε, ίσως χρειάζεται να σκεφτείτε μήπως έχετε πολύ άγχος. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε πως πράγματι σας έχει καταβάλει το άγχος, είναι καλή ιδέα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Μπορείτε μάλιστα να τον ρωτήσετε αν μπορείτε να καταναλώσετε κάποιο αγχολυτικό χάπι ή κάποιο φυτικό, όπως το τσάι κάνναβης. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο, θα βρείτε πολλά νόμιμα θεραπευτικά προϊόντα από κάνναβη, όπως είναι και το κανναβέλαιο cbd και οι κρέμες  cbd.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed