Λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν προσέχετε ένα μωρό

Όταν σας έχουν αναθέσει να προσέχετε ένα μωρό, έχετε μεγάλη ευθύνη. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν προσέχουν ένα παιδί. Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια λάθη, που δεν πρέπει να κάνετε, όταν σας έχουν ζητήσει να προσέξετε ένα μωρό παιδί.

Να το αγνοείτε όταν κλαίει

Όταν ένα μωρό κλαίει, συνήθως σημαίνει ότι έχει κάτι να πει. Αν το μωρό που προσέχετε βάλει τα κλάματα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Ελέγξτε αν πεινάει, αν έχει πυρετό, αν έχει χτυπήσει κάπου, αν έχει γεμίσει η πάνα του και αν έχει λερωθεί. Αν διαπιστώσετε ότι έχει λερώσει τα ρούχα του, η πιο καλή λύση είναι να τα πλύνετε, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά.

Να μην έχετε τροφή να του δώσετε

Ακόμα και αν το μωρό τρέφεται μόνο θηλάζοντας, είναι απαραίτητο να έχετε κάτι στο σπίτι σας, ώστε να το ταΐσετε αν χρειαστεί. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, συνεννοηθείτε με τους γονείς του παιδιού και ρωτήστε τους τι να κάνετε όσον αφορά το φαγητό του μωρού. Οι γονείς με τη σειρά τους, μπορούν ακόμα να σας φέρουν έτοιμο μητρικό γάλα ή γάλα σε σκόνη. Όπως και να έχει, αν το μωρό πεινάει, οφείλετε να του προσφέρετε κάτι, που μπορεί να φάει. 

Να μην περνάτε χρόνο μαζί του

Ίσως να μην ξέρετε πως να περάσετε ποιοτικό χρόνο με ένα μωρό, οπότε προτιμάτε να το αγνοείτε και να κοιτάτε την δουλειά σας. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο με το παιδί που προσέχετε, έτσι ώστε και το ίδιο να περάσει καλύτερα όσο είναι μαζί σας, αλλά και για δεθείτε με το παιδί περισσότερο. Κάποιες απλές ιδέες, είναι να του τραγουδήσετε, να του πείτε ένα παραμύθι, να φτιάξετε μία ιστορία με τα παιχνίδια του και να παρακολουθήσετε μαζί ένα παιδικό πρόγραμμα στην τηλεόραση.

Να το αφήνετε μόνο του

Όταν προσέχετε ένα μωρό, δεν πρέπει να το αφήνετε μόνο του ποτέ. Ακόμα και αν απλώς θέλετε να πάτε στο ισόγειο για να παραλάβετε ένα δέμα, ή αν θέλετε να πάτε μέχρι το περίπτερο, δεν πρέπει το μωρό να μένει μόνο του ούτε στιγμή.  Ίσως αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει όσο λείπετε και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από το να προσέχετε ένα μωρό, που δεν είναι δικό σας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed