«Αστακός» η Αθήνα για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη και η πιθανότητα να συμβεί το παραμικρό, τις ώρες που θα διαρκέσει η τελετή της κηδείας στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά και της ταφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, από το πρωί ως το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.
Τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της Αθήνας, φροντίζοντας για τη διασφάλιση της τάξης. Παράλληλα θα υπάρχουν δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ακροβολισμένοι στις ταράτσες των κτηρίων πέριξ της Μητρόπολης αλλά και της πλατείας Συντάγματος, όπως και σε άλλα κεντρικά σημεία από τα οποία θα περάσει η αυτοκινητοπομπή με τους ξένους βασιλείς και τους άλλους επίσημους στην πορεία της προς το Τατόι. Ειδικότερα, τα σημεία που θα φρουρούνται θα είναι η οδός Μητροπόλεως, η Λεωφόρος Κατεχάκη, η Αττική Οδός στην έξοδο προς τη Βαρυμπόμπη, καθώς η αυτοκινητοπομπή θα κινηθεί στη διαδρομή των οδών Μητροπόλεως -Συντάγματος -Βασιλίσσης Σοφίας- Μιχαλακοπούλου – Κατεχάκη – Αττικής οδού και τέλος από την έξοδο Βαρυμπόμπης θα καταλήξει στο Τατόι. Επίσης κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής μοτοσικλετιστές και περιπολικά της αστυνομίας θα ελέγχουν συνεχώς όλη τη διαδρομή ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ελληνικής αστυνομίας.

200 άτομα με πρόσκληση μέσα στην Μητρόπολη
Φυσικά εκτός από το ανθρώπινο προσωπικό θα υπάρξουν δεκάδες drones αλλά και ελικόπτερα που θα περιπολούν από αέρος, καταγράφοντας την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Είναι ευνόητο πως για όλο το τριήμερο, αρχής γενομένης από σήμερα υπάρχει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων, σε όλη την Αθήνα. Η φύλαξη της Μητρόπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί η εξώδιος ακολουθία, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα εποπτεύουν τον χώρο εντός κι εκτός του ναού. Επίσης από τις 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η οδός Μητροπόλεως θα είναι κλειστή για όλα τα ΙΧ, εξαιρουμένων φυσικά αυτών που θα μεταφέρουν τους επίσημους, ενώ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και σε κάποιους κάθετους δρόμους. Παράλληλα από το απόγευμα της Κυριακής θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων, έμπροσθεν της εκκλησίας, στην οδό Μητροπόλεως, αλλά και στους γύρω από τη Μητρόπολη δρόμους. Σε ότι αφορά την τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών, ήδη είναι δεδομένο πως θα παρευρίσκονται 200 άτομα τα οποία έχουν λάβει την ειδική πρόσκληση, ενώ την τελική λίστα με τους καλεσμένους θα την ελέγχουν έμπιστα άτομα από την Περιφέρεια Αττικής και εταιρεία που έχει ορίσει η οικογένεια του εκλιπόντος. Θα υπάρξει συγκεκριμένος χώρος για τα ΜΜΕ, ενώ την εικόνα από την Μητρόπολη θα μεταδώσει η ΕΡΤ.

Ποιοι θα εκπροσωπήσουν την ελληνική κυβέρνηση
Από τους 200 καλεσμένους που έχουν λάβει την ειδική πρόσκληση από την οικογένεια τους τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, τουλάχιστον οι 60 είναι Έλληνες. Μεταξύ αυτών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης. Τέλος, η σoρός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, από τις 6.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ., ενώ μετά την κηδεία θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους, στο Τατόι, για την ταφή. Όλοι οι επίσημοι αλλά και η οικογένεια του εκλιπόντος, θα κατευθυνθούν πεζοί από την είσοδο του κτήματος, μέχρι το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η ταφή, συνοδεύοντας το φέρετρο, με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, το οποίο θα είναι σκεπασμένο ως την ύστατη ώρα με την Ελληνική σημαία.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed