Πώς να σταματήσετε να υπέρ-προγραμματίζετε και αρχίσετε να δράτε

Ο προγραμματισμός μπορεί να είναι ένα μεγάλο κίνητρο, αλλά περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας κάνοντας σχέδια και σαμποτάροντας την παραγωγικότητά σας. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσετε να υπέρ-σχεδιάζετε και να αρχίσετε να κάνετε πράγματα; Ακολουθούν μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας και να μην υπέρ-προγραμματίζετε.

Ορίστε χρονικά όρια στον προγραμματισμού σας 

Ένα βασικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, για να βοηθήσετε τον εαυτό σας όταν υπέρ-προγραμματίζετε, είναι να ορίσετε ένα ημερήσιο όριο για τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώνετε στον προγραμματισμό. Διαλέξτε μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, για να προγραμματίζετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμένετε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της οργάνωσης, να είστε παραγωγικοί και να μην χάνετε το κίνητρό σας. Επίσης, σας βοηθήσει να δουλέψετε αποτελεσματικά προς τους στόχους σας.

Ορίστε μια ημερομηνία και ξεκινήστε

Το να θέσετε τον βασικό σας στόχο, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, για να αρχίσετε με το σχέδιό σας. Παρόλα αυτά, αν αρχίσετε να αναλύετε υπερβολικά αυτόν τον στόχο, η πολλή σκέψη μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλούς φόβους, που θα σας εμποδίσουν να ξεκινήσετε να υλοποιείτε το σχέδιό σας. Για να μην συμβεί αυτό, μια τακτική είναι να ορίσετε μια ημερομηνία, για να βάλετε τότε το σχέδιό σας σε εφαρμογή.  Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε να ξεκινήσετε το σχέδιό σας και θα σας εμποδίσει από το να κάνετε πίσω. Σημειώστε αυτή την ημερομηνία στα ημερολόγια σας, ή γράψτε την σε ένα σημειωματάριο  Flexbook , ώστε να μην την ξεχάσετε.

Μόλις ξεκινήσετε, συνεχίστε να προχωράτε

 Μόλις ξεκινήσετε να κινήστε προς τον στόχο σας, πρέπει να συνεχίσετε. Μην αφήσετε το παραμικρό παραπάτημα να σας εμποδίσει. Κάντε ένα βήμα πίσω, σκεφτείτε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας και προχωρήσετε μπροστά, αγνοώντας τυχόν απρόοπτα γεγονότα.

Βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι χωρισμένοι σε μικρότερους στόχους

 Όταν θέτετε μόνο έναν μεγάλο στόχο, μπορεί να αγχωθείτε και να θελήσετε να τα παρατήσετε. Για να μην συμβεί αυτό, μπορείτε να αναλύσετε τον στόχο σας σε μικρότερα τμήματα. Αυτά τα επιμέρους τμήματα, θα φαίνονται πιο διαχειρίσιμα και δεν θα θελήσετε να τα παρατήσετε.

Να ξέρετε πως δεν πειράζει αν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο

Τα πράγματα καμιά φορά πάνε στραβά, και δεν πειράζει! Περισσότερη σημασία, έχει το πως χειρίζεστε αυτό το θέμα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed