Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις στην υπόθεση του 66χρονου ψευτογιατρού

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση του «ψευτογιατρού», ενώ ζήτημα χρόνου θεωρείται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου που πουλούσε για περισσότερα από δέκα χρόνια την ελπίδα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο ίδιος έκανε προσφυγή κατά της δημοσιοποίηση των στοιχείων του και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αποφανθεί μέσα σε διάστημα πέντε ημερών για το αν θα την αποδεχθεί ή θα την απορρίψει. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, πάντως, ότι η προσφυγή του 66χρονου ψευτογιατρού θα απορριφθεί και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα. Μπροστά σε μια υπόθεση που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους και έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου βρίσκονται οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από την έρευνα που διήρκησε πολλούς μήνες. Μόλις χθες (20/1) έγινε γνωστό πως ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας εξαπατήθηκαν από έναν 66χρονο «ψευτογιατρό» ο οποίος τους υποσχόταν θεραπεία ή βελτίωση της υγείας τους με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν να χάσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι να απωλέσουν τεράστια χρηματικά ποσά.
Την ίδια μέρα, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής, βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών στο τμήμα της περιοχής του, προκειμένου να δώσει το παρών στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν στις 15 Μάϊου του 2019. Το 2016 είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του, απευθείας στις εισαγγελικές αρχές στην Αθήνα για απάτη. Συγκεκριμένα, όφειλε να εμφανίζεται στους αστυνομικούς τρεις φορές κάθε μήνα – 1η, 10 και 20. Η πρώτη καταγγελία στην αστυνομία έγινε τέσσερα χρόνια μετά, το 2020. Ωστόσο δεν φαίνεται να τον είχε πτοήσει, καθώς συνέχιζε τη δράση του, διατηρώντας χώρο στην Αττική όπου έκανε φυσιοθεραπείες και σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε αυτούς λοιπόν τους ασθενείς στόχευε κυρίως προκειμένου να τους «αρμέξει» οικονομικά, χωρίς να τον ενδιαφέρει προφανώς το αποτέλεσμα. Με την σχέση που είχε αναπτύξει μαζί τους, τους έπειθε πως θα έπρεπε να δοκιμάσουν μια εναλλακτική θεραπεία προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία τους ή ακόμα και να θεραπευτούν οριστικά. Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως κάποιες περιπτώσεις ασθενών που έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου «γιατρού» βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της ασθένειας αυτής.
Τα θύματα που έπεφταν στην παγίδα, έπειτα από υπόδειξη του «ψευτογιατρού» ταξίδευαν αρχικά στη Γερμανία προκειμένου να κάνουν κάποιες εξετάσεις εκεί και να τους εξετάσει κάποιος συνεργός του και στη συνέχεια επέστρεφαν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν τη θεραπεία. Φυσικά τα χρήματα για το εν λόγω ταξίδι και τη διαμονή τους τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Μάλιστα ο συνεργός αυτός ο οποίος ήταν 72 ετών δεν ήταν καν νευρολόγος αλλά γενικός ιατρός. Σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται λοιπόν και ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στα ταμεία των δυο απατεώνων. Τόσο ο 66χρονος όσο και ο Γερμανός συνεργός του κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, έπειτα από την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων από τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας, κατά τα οποία εντοπίστηκαν επιβαρυντικά στοιχεία. Η πληρωμή γινόταν πάντα τις μετρητοίς χωρίς φυσικά να δίνει καμία απόδειξη.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed