Στον… αέρα βρίσκεται σπίτι στο χωριό Ρίζα της Θηνιάς, το χτύπημα του «Ιανού» δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, ο ιδιοκτήτης επιτίθεται στον Αντιπεριφερειάρχη

Κυριολεκτικά στον… αέρα βρίσκεται μονοκατοικία στο χωριό Ρίζα της Θηνιάς, με το σπίτι να έχει χτυπηθεί από τη κακοκαιρία «Ιανός» και η κατάστασή του χειροτερεύει μέρα με την ημέρα μετά από κάποια δυνατή βροχόπτωση.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην ιστοσελίδα μας ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας ρίχνει όλες τις ευθύνες στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στον Αντιπεριφερειάρχη, Σταύρο Τραυλό, τον οποίο κατηγορεί ότι ενώ έχουν εκταμιευθεί χρήματα για να φτιαχτεί τοιχίο στήριξης, η εργασία δεν προχωράει. Οι φωτογραφίες κόβουν την ανάσα, αφού πέρα από την υποχώρηση του εδάφους, υπάρχουν ρωγμές στην αυλή του σπιτιού, καθιστώντας το οίκημα έρμαιο στις ορέξεις της επόμενης μεγάλης βροχόπτωσης. Τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και η υπόλοιπη οικογένειά του καταγγέλλουν ότι η πολιτεία όχι μόνον τους έχει ξεχάσει, αλλά επί τρία και πλέον χρόνια τους κοροϊδεύει για ένα τοιχίο αντιστήριξης μήκους 30 μέτρων που θα λύσει το πρόβλημα και θα σώσει το σπίτι, που σιγά-σιγά τα θεμέλιά του υποχωρούν και προχωρά με μαθηματική ακρίβεια προς την κατάρρευση. Ο ιδιοκτήτης κάνει έκκληση να βρεθεί άμεσα λύση για να μην κινδυνεύσουν αυτός και η οικογένειά του. Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται, αφού θα πρέπει η Περιφέρεια να επέμβει σε ιδιωτικό χώρο, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο. Ας ελπίσουμε να δοθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα στην επόμενη μεγάλη νεροποντή που θα πλήξει την περιοχή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed