Η χρηματοδότηση του «Εύδοξου» έφτασε με επερώτηση στην Βουλή

Σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. 5345/24-03-2021 ερώτησής μας με θέμα: «Εθνικό Ρομποτικό Τηλεσκόπιο Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΡΤΜΕ) “Εύδοξος” Αίνου Κεφαλληνίας» και με δεδομένο ότι το υπ’ αριθμ. πρωτ. 23658/30-03-2021 έγγραφο του ΥΠΕΣ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι) και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να παραμένει αναπάντητο.
Επανερχόμαστε επιτακτικότερα, προκειμένου εκ νέου να σας επαναθέσουμε τα υποερωτήματα της ερώτησής μας, τα οποία επικεντρώνονται στα ποσά αφενός που καταβλήθηκαν έως τούδε για τη συντήρηση, φύλαξη και εκσυγχρονισμό του συγκροτήματος αστεροσκοπείων του προγράμματος «Εύδοξος» από τον Φορέα «ΚΙΕ» και στην αφετέρου υποθετική ένταξη του «Εύδοξος» σε προγράμματα «ΕΣΠΑ», προκειμένου να υλοποιηθούν επισκευαστικά έργα, προς φύλαξη και συντήρηση των υπαρχόντων τηλεσκοπίων. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Προτίθεστε όπως στα ουσιώδη ερωτήματά μας απαντήσετε, προκειμένου να ενημερωθεί ο τοπικός πληθυσμός της Κεφαλονιάς;
-Εάν δεν έχει χρηματοδοτηθεί έως τώρα το Κεφαλληνιακό Ίδρυμα Ερευνών «ΕΥΔΟΞΟΣ», προκειμένου να προσφέρει το έργο του για το οποίο έχει συσταθεί, προτίθεστε όπως άμεσα το χρηματοδοτήσετε, ώστε να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed