Άρχισε το σκληρό ροκ, επίθεση χωρίς… τέλος σε Μιχαλάτο και Παρίση από τον Νίκο Ανουσάκη, που σε μια ενθουσιώδη εκδήλωση έκοψε πίτα και παρουσίασε νέους υποψηφίους

Η προεκλογική περίοδος αναφορικά με τον Δήμο Αργοστολίου, ουσιαστικά ξεκίνησε απόψε στην κοπή της πίτας της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον» με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη, που σαν… καταιγίδα δεν άφησε τίποτε όρθιο στο πέρασμά του.
Η νέα παράταξη, που έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της με έναν πολύ μικρό πυρήνα πριν από 18 περίπου μήνες, απόψε έδειξε τα… δόντια της και πέρασε διπλό μήνυμα σε όλους αυτούς που δεν πίστευαν ότι θα φτάσει μέχρι σήμερα. Ο δημοτικός συνδυασμός «Δήμος Αργοστολίου, Παρόν και Μέλλον» έκανε την πρώτη δυναμική εμφάνιση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που ήταν ωστόσο και η πρώτη σκληρή προεκλογική συγκέντρωση. Περί τα 150 άτομα μαζεύτηκαν στο χώρο του Καφεπωλείου (το αδιαχώρητο μέσα και έξω από την αίθουσα) και βροντοφώναξαν «όχι στην πολιτική διαπλοκή, όχι στον ολιγάρχη Δήμαρχο και το κύκλωμά του». Την πίτα ευλόγησε ο π. Βασίλειος Παυλάτος, για τον οποίο ο κ. Ανουσάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του ως τώρα στα ιερατικά δρώμενα της Κεφαλονιάς. Μετά την κοπή της πίτας έσκασε η πρώτη… βόμβα της βραδιάς, που δεν ήταν άλλη από την ανακοίνωση του επικεφαλής του Σπυρονικόλα Σολωμού στο συνδυασμό του. Ο κ. Σολωμός, πρώην Αντιδήμαρχος της εποχής Παρίση και της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», φανερά συγκινημένος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Ανουσάκη και τον ευχαρίστησε που του έδωσε την δυνατότητα να εμπλακεί και πάλι στα πολιτικά, κάτι που είχε αφήσει πίσω από το 2019. «Δέκα χρόνια συνεργάστηκα με τον Νίκο Ανουσάκη και έβλεπα ότι δίνει τον καλύτερό του εαυτό και υπηρετεί με σθένος την παράταξη που άνηκε τότε. Ταυτίστηκα πολιτικά με τον Νίκο και δεν δέχομαι αυτή την ώρα να τον πολεμούν με τέτοιο μένος οι πρώην δικοί του άνθρωποι. Αποφάσισα να ταυτιστώ πάλι μαζί του και με επιμονή, υπομονή, θράσος και εργατικότητα να διώξουμε την πολιτική διαπλοκή από τον Δήμο Αργοστολίου».

Άστραψε και βρόντηξε κατά Μιχαλάτου, Σπαθή και Παρίση ο Ανουσάκης
Η συνέχεια ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στο βαρύ «κατηγορώ» του Νίκου Ανουσάκη εναντίον τόσο του νυν Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου όσο και του πρώην Δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, αλλά και στην παρουσίαση πολλών από τους ανθρώπους που βρέθηκαν απόψε στην εκδήλωση, μερικοί εκ των οποίων ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ως υποψήφιοι. «Μεγάλη πολιτική προσωπικότητα ο Αλέξανδρος Παρίσης, επικεφαλής μιας ισχυρής ομάδας που κυβέρνησε τον Δήμο Κεφαλονιάς, αλλά μέχρι εκεί», ανέφερε ο κ. Ανουσάκης και συνέχισε: «Στην εκλογική ήττα του 2019 κρύφτηκε και μοίραζε τις ευθύνες της ήττας αλλού. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα χρόνια της συνεργασίας μας, αλλά είναι αχάριστος και αγνώμων. Μαζί με πέντε ακόμη άλλους, όπως ο μωροφιλόδοξος, Άγγελος Κωνσταντάκης, που ψάχνει το δακτυλίδι της διαδοχής, περιφέρονται από καφενέ σε καφενέ και εξαγγέλλουν την υποψηφιότητά τους με έναν συνδυασμό φάντασμα. Έχει απογυμνωθεί πολιτικά ο κ. Παρίσης και το μόνο που κάνει είναι κακό στον Δήμο Αργοστολίου. Αν καταφέρει ποτέ να φτιάξει συνδυασμό και πάρει μέρος στις εκλογές θα αποκομίσει ένα 10% που στο δεύτερο γύρο, κάνοντας υπόγεια συμφωνία με τον Μιχαλάτο, θα προσπαθήσει να το στρέψει εναντίον μας. Όμως, δεν θα περάσει, γιατί οι ψηφοφόροι δεν είναι ούτε παλαβοί ούτε πρόβατα, εμάς θα ακολουθήσουν στο τσουνάμι που θα πνίξει το σύστημα Μιχαλάτου και τον ίδιο τον νυν Δήμαρχο». Από τα πυρά του κ. Ανουσάκη φυσικά δεν ξέφυγε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, τον οποίο ολιγάρχη ανέβαζε και ολιγάρχη κατέβαζε, αλλά και ο Σταύρος Σπαθής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και του Επιμελητηρίου που «δεν παίρνει λογαριασμό, δεν δίνει λογαριασμό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η μεγάλη έκπληξη και η παρουσία της ΟΝΝΕΔ και της προέδρου της ΝΟΔΕ
Εκεί που όλα έβαιναν καλώς και ο κ. Ανουσάκης παρουσίαζε έναν έναν τους υποψηφίους και εν δυνάμει υποψηφίους του συνδυασμού του, ξαφνικά περί τα 30 άτομα έκαναν δυναμικό μπάσιμο στην αίθουσα. Ήταν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Γιάννα Κουλουμπή και μεγάλη αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης δίνοντας το δικό τους μήνυμα όχι μόνο εν όψη των δημοτικών εκλογών, αλλά και των βουλευτικών. Μάλιστα η κα Κουλουμπή ευχήθηκε παρησία όλων καλή επιτυχία στον συνδυασμό, με την κίνηση αυτή να έρχεται μετά την σύγκρουση της τοπικής ΟΝΝΕΔ με τα κεντρικά της Αθήνας, αλλά και της θυελλώδη συνεδρίασης της ΝΟΔΕ προχθές το βράδυ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, εκεί όπου δεν βρέθηκε ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, χωρίς να εξηγήσει ποτέ τον λόγο. Τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ δέχθηκαν θερμό χειροκρότημα από τους περισσότερους των παραβρισκόμενων, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κορμός της παράταξης μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά μέσα σε αυτήν υπάρχουν ακόμη από ακραίοι αριστεροί μέχρι κεντρώοι και σοσιαλιστές, γεγονός που την κάνει πολυφωνική και ανοικτή σε όλες τις προτάσεις. «Είμαι πρώτος μεταξύ ίσων, αυτή η παράταξη δεν είναι του Ανουσάκη, αλλά όλων όσων βρίσκονται εδώ και όσων θα την στελεχώσουν στη συνέχεια. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές και κατόπιν συνεννοήσεως, δεν είναι συγκεντρωτικός σαν τον κ. Μιχαλάτο, που δεν εμπιστεύεται την προεδρία των δύο Επιτροπών του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου σε συνεργάτες του», ανέφερε ο κ. Ανουσάκης.

Ποιοι έδωσαν το παρών και ποιοι έλειπαν από την αποψινή εκδήλωση
Μαζί με τον Σπυρονικόλα Σολωμό ο κ. Ανουσάκης παρουσίασε επίσημα ως υποψηφίους την παιδίατρο, Αλεξία Βίντερ, τον Χαράλαμπο Λουκανάρη από τα Φάρσα, την Σταματία Παπαδάτου και τον καθηγητή Βαγγέλη Πολλάτο. Άφησε να εννοηθεί ότι στο ψηφοδέλτιό του θα είναι ο πρόεδρος του ΝΟΑ, Λούκας Νιφοράτος και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Παναγής Έρτσος. Από την πρώτη στιγμή ήταν και εξακολοθούν να είναι δίπλα του ο πρώην Αντιδήμαρχος, Νίκος Παπαδάτος, ο πρώην Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ., Γεράσιμος Παπαναστασάτος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος. Απόψε στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων βρέθηκαν, ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Τζωρτζάτος, οι δικηγόροι Μέμη Θεοδωρακάτου, Πέρυ Ξυδιά και Αλεξάνδρα Αποστολάτου, ο πρώην πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Μιχάλης Μαρκάτος, ο ταμίας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Μενέλαος Τουμαζάτος , ο πρώην δημοτικός συμβουλος Κεφαλονιάς Αντώνης Γεωργόπουλος, ο πρώην ο αυτοκινητιστής Δημήτρης Γαβριελάτος (Γάβρος), η φιλόλογος Μαρίνα Μηνιάτη, η ομογενής με έδρα τα Βλαχάτα, Πώλα Κοσμετάτου, ο πρώην δημοσιογράφος Μιλτιάδης Γεωργάτος. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Ανουσάκης στην απούσα λόγω εργασίας στην καταξιωμένη τουριστική πράκτορα Κούλα Ζαμπέλη και τους συνεργάτες της και στον έτερο τουριστικό πράκτορα, Βαγγέλη Κουλουμπή. Αίσθηση έκανε η παρουσία ενός εκ των κορυφαίων μουσικών της Κεφαλονιάς, του Λαμπρογιάννη Πεφάνη και πραγματική έκπληξη ήταν η παρουσία ενός πρώην… εχθρού του κ. Ανουσάκη, του Παναγιώτη Ιγγλέση με θητεία στην Γ.Γ.Α. Ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος, ο Μάκης Αυγουστινιάτος, ο Γιώργος Δάφνος, ο Τάσος Δούλος-Τάψας, ο Διονύσης Βαλλιανάτος, ο Νώντας Ξενόπουλος, ο Βασίλης Λορεντζάτος και ο Διονύσης Καλούρης ήταν εκεί. Λόγω υποχρεώσεων εκτός Κεφαλονιάς έλειπαν απόψε ο Τοπογράφος-Μηχανικός, Αντώνης Κατσιγιάννης και ο δικηγόρος Σπύρος Ράνος. Τους θερμούς χαιρετισμούς από Ληξούρι και Σάμη μετέφεραν οι εκεί δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην συνοδοιπόροι στον Δήμο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Μοσχονάς και Παναγής Κοκκόλης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed