Έδωσαν… ρέστα στην κοπή της πίτας τους οι απόστρατοι όλων των βαθμών των Σωμάτων Ασφαλείας, Νίκος Φωκάς και Γιώργος Καλιτσουνάκης τα… έσπασαν

Όπου εμπλέκεται ο πρόεδρος των Φωκάτων, Νίκος Φωκάς η επιτυχία της εκδήλωσης είναι εξασφαλισμένη. Κάτι ανάλογο συνέβη σήμερα το μεσημέρι στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των απόστρατων αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού μας.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε γνωστή ταβέρνα των Τρωϊανάτων και μαζεύτηκαν περί τα 60 άτομα σε ένα μεσημέρι Κυριακής διαφορετικό από όλα τα άλλα, κυρίως διαφορετικό για τους ίδιους τους απόστρατους, που είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να περνούν τις ημέρες στο καθήκον τους, είτε κυνηγώντας την εγκληματικότητα είτε αγωνιζόμενοι στη θάλασσα είτε σβήνοντας κάποια πυρκαγιά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Φωκάς, μαζί με τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Καλιτσουνάκη, αλλά και το υπόλοιπο συμβούλιο διοργάνωσαν μια εξαιρετική τελετή, η οποία πέρα από το καλό φαγητό, το κέφι και τον χορό, στάθηκε αφορμή να μαζευτούν και πάλι οι… παλαίμαχοι Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες. Η εκδήλωση περιλάμβανε και δύο σημαντικές βραβεύσεις του Δ.Σ. προς δύο ανθρώπους-μέλη του που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις υπηρετώντας τη θητεία τους στην Κεφαλονιά. Ο λόγος για τον πρώην Λιμενικό, Ιωάννη Αραβαντινό και τον πρώην Αστυνομικό, Γεώργιο Μουρελάτο, που φανερά συγκινημένοι παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Αντώνιος Καγκελάρης, που ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για τις υπηρεσίες που είχαν προσφέρει στον τόπο μας και την πατρίδα γενικότερα. Το μεσημέρι κύλησε με εξαιρετικό φαγητό και φυσικά οι πιο… θερμοί λίγο αργότερα το έριξαν στο χορό. Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Φωκάς και ακολούθησε ο Γιώργος Καλιτσουνάκης. Τυχερός και νικητής στο κυνήγι του φλουριού αναδείχθηκε ο πρώην διοικητής της τροχαίας Αργοστολίου, Γρηγόρης Γκίνας, που παρέλαβε μια εικόνα ως δώρο. Παρόντες από τους εν ενεργεία αξιωματικούς ήταν ο Λιμενάρχης, Θανάσης Σιούτης και ο διοικητής της ΑΕΝΙΝ, Στάθης Κουκουνάρης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου, εκεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed