Ζεστό χρήμα ήρθε από το Υπουργείο στους ντόπιους Κτηνοτρόφους, ολοκληρώθηκε η καταβολή της έκτακτης Επιδότησης Ζωοτρόφων, κάποιοι έμειναν απ΄έξω

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) ολοκληρώθηκε η καταβολή της έκτακτης Επιδότησης Ζωοτρόφων στους ντόπιους Κτηνοτρόφους η οποία είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή Τρίτων.
Αναλυτικότερα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων Αιγοτρόφων, Προβατοτρόφων, Βοοτρόφων, Χοιροτρόφων και Πτηνοτρόφων οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο Μέτρο 22, «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2022», καταβλήθηκαν πανελλαδικά 85,9 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 89 εκατομμύρια ευρώ του προϋπολογισμού του Μέτρου. Οι Κτηνοτρόφοι που δεν πληρώθηκαν είναι αυτοί που δεν πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης του Μέτρου και συγκεκριμένα : α) όσοι έχουν δηλωμένο (βασικό) Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) γεωργικό και όχι κτηνοτροφικό παρότι πληρούν τα κριτήρια που προβλέπει το Μέτρο 22, β) όσοι έχουν τζίρο από άλλη γεωργική δραστηριότητα έστω και ένα ευρώ μεγαλύτερο από τον τζίρο από κτηνοτροφική παραγωγή, γ) οι νεοεισερχόμενοι Κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης – ΟΣΔΕ το έτος 2021 και δ) όπου υπήρχαν μεταβιβάσεις ζωικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με το Υ.Α.Α.Τ. εξετάζεται η δυνατότητα ύπαρξης και νέας πληρωμής ώστε να καλύψει τόσο τους νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα Κτηνοτρόφους το 2021 όσο και εκείνους που υπέβαλλαν ένσταση και δικαιώθηκαν.

Από τον Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed