Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, δυνατό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες η αποψινή εκδήλωση των υποψηφίων του στην Σκάλα, «η ελπίδα υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα σας απογοητεύσουμε»

Μεγάλης έντασης ήταν η επίθεση που εξαπέλυσαν οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, απόψε στην Σκάλα, στην πρώτη εξόρμηση του ψηφοδελτίου του Κινήματος, ενόψει των Εθνικών εκλογών.
Η Γεωργία Καππάτου, ο Σταύρος Τουλάτος και ο Λευτέρης Κρητικός παρουσιάστηκαν απόψε στο κοινό της Σκάλας, σε μια αίθουσα σχεδόν γεμάτη, που θύμιζε τις παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ, τότε που διεκδικούσε την κυβέρνηση της χώρας. Στην εκδήλωση έδωσαν άλλο χρώμα τα παλιά και ιστορικά στελέχη που παραβρέθηκαν. Ο πρώην Υπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, ο πρώην Βουλευτής, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρώην Νομάρχης, Διονύσης Γεωργάτος και οι πρώην Δήμαρχοι, Μάρκος Κοτσιλίνης, Διονύσης Μαγουλάς και Ανδρέας Ζαπάντης. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. Κώστας Βάλσαμος και ο γραμματέας της Τ.Ο. του Δήμου Αργοστολίου, Χρήστος Θεοδωρακάτος, που κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου με τις τοποθετήσεις τους γύρω από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας τονίζοντας ότι στην πρώτη περίπτωση ο Νόμος Κατσέλη το 2010 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ γλίτωσε πολλά σπίτια και στη δεύτερη περίπτωση ο Γιώργος Γεννηματάς και το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτοί που έστησαν και στήριξαν το ΕΣΥ.

Η κοινωνία στο προσκήνιο και η πολιτική βούληση
Η Γεωργία Καππάτου, αφού δήλωσε ότι είναι χαρά, τιμή, αλλά και ευθύνη που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στην ομιλία της στάθηκε σε τρία θέματα. Το ένα αφορούσε τους νέους που δεν επιθυμούν να κάνουν οικογένεια, αλλά και αυτούς που φεύγουν ομαδικά στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχε φέρει στη Βουλή Νομοσχέδιο για την κοινωνική κατοικία και το φθηνό ενοίκιο για τους νέους και τα νέα ζευγάρια, ωστόσο η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε. «Να επανέλθει η κοινωνία στο προσκήνιο και οι νέοι να μην πληρώνουν το κόστος», ανέφερε. Στο δεύτερο θέμα επικεντρώθηκε στο κακό οδικό δίκτυο των νησιών και ιδιαίτερα στον οδικό άξονα Αργοστόλι-Πόρος, που εξυπηρετεί τη μισή και πλέον κίνηση στο νησί μας. Τέλος αναφέρθηκε στην κλειστή ΜΕΘ του Νοσοκομείου, την έλλειψη Μονάδας Ψυχικής Υγείας και την απουσία Αγροτικών Ιατρών στα νησιά μας. Ο Σταύρος Τουλάτος μίλησε περισσότερο για θέματα που άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως την παρέμβαση των δύο άλλων κομμάτων (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) στη δικαιοσύνη, την υποκρισία της κυβέρνησης αναφορικά με τα χρήματα που δαπανά το δημόσιο για τις αεροδιακομιδές ασθενών και τη συμπεριφορά που δείχνει το Υπουργείο Υγείας απέναντι στους γιατρούς, που με τον τρόπο του τους κρατά εγκλωβισμένους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το θέμα των Δασικών Χαρτών, όπου το 70% της περιουσίας των συμπατριωτών μας κινδυνεύει να καταλήξει στο κράτος. Τέλος, μίλησε για πιθανή μετεκλογική συνεργασία τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα την κάνει μόνο πάνω σε προγραμματικές αρχές και όχι στο μοίρασμα των θέσεων και των υπουργείων.

Οι αλεξιπτωτιστές και οι πεφωτισμένοι σωτήρες του τόπου μας
Ο Λευτέρης Κρητικός ήταν ιδιαίτερα επιθετικός προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους υποψηφίους Βουλευτές των άλλων δύο κομμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο των παλαιών στελεχών του Κινήματος που βρέθηκαν στην αίθουσα λέγοντας ότι δεν είναι πίσω τους, ούτε μπροστά τους, αλλά προχωρούν μαζί για την αναγέννηση του Κόμματος που άλλαξε την Ελλάδα. «Είναι ημέρες πένθους, αλλά όχι σιωπής, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η απογοήτευση του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα της χώρας, ωστόσο οι ευθύνες βαραίνουν το ίδιο τόσο την Ν.Δ. όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», τόνισε στην εισαγωγή του και συνέχισε: «Δεν είναι τυχαίο που επιλέχθηκε η Σκάλα για να ξεκινήσουμε τον προεκλογικό μας αγώνα, περιοχή με προοδευτικούς ανθρώπους και πρωτοπόρα στον τουρισμό. Και οι τρεις μας ζούμε εδώ και αγαπάμε τα νησιά μας. Δεν είμαστε ούτε αλεξιπτωτιστές ούτε πεφωτισμένοι σωτήρες του τόπου όπως αρκετοί υποψήφιοι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από τρία χρόνια Κεφαλονιά και Ιθάκη δεν υπήρχαν στον πολιτικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο σήμερα όλη η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι η Ν.Ε. και τα νέα στελέχη που εκλέχθηκαν στις Τοπικές Οργανώσεις είναι από τα πιο δημιουργικά της πατρίδας μας και αυτό το αναγνωρίζουν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Τα μεγάλα έργα στην Κεφαλονιά έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
Στη συνέχεια ο Λευτέρης Κρητικός αναφέρθηκε στα άσχημα που έζησε η κοινωνία μας επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με πιο χαρακτηριστικά τα κάπιταλ κοντρόλς, το τρίτο μνημόνιο και την αυταπάτη Βαρουφάκη του ΣΥΡΙΖΑ, της παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, τις συμφωνίες Βουλευτών με το Ελληνικό Δημόσιο και τα χρήματα Πέτσα στα κανάλια από την Νέα Δημοκρατία. «Το πιο σοβαρό κόμμα αυτή την ώρα στη χώρα μας είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν λαϊκίζει. Μιλήσαμε από την αρχή για πλαφόν στην Ενέργεια, να μπει επιτέλους χέρι στα μεγάλα συμφέροντα. Είναι μια δύσκολη στάση, αλλά ξεπεράσαμε ακόμη δυσκολότερες, όταν στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε όρθια τη χώρα κινδυνεύσαμε να μην μπούμε ούτε στη Βουλή. Κάναμε την αυτοκριτική μας και πολλές φορές αυτομαστιγωθήκαμε, αλλά φτάσαμε στην κάθαρση», ανέφερε και ολοκλήρωσε: «Ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι τα μεγάλα έργα που έδωσαν ώθηση και πνοή στα νησιά μας έγιναν επί ΠΑΣΟΚ. Από πρότυπο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο μας έχει καταντήσει να διαλύεται μέρα με την ημέρα από τις πολιτικές επιλογές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια στασιμότητα στα νησιά μας για πάνω από μια δεκαετία. Η ελπίδα υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, παλαιότεροι και νέοι είναι έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα αλλαγής στα νησιά μας, δεν θα σας απογοητεύσουμε».
Σημείωση: Πριν αρχίσουν οι ομιλίες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των 57 συνανθρώπων μας που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή στο τρομερό δυστύχημα των Τεμπών.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed