Ψηφιακή ακτινογραφία ή αναλογική

Οι ακτίνες Χ χρησιμοποιούνται ως διαγνωστικό εργαλείο από το 1900. Είναι η παλαιότερη μορφή ιατρικής απεικόνισης και η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη. Η πρόοδος της ιατρικής τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην εξέλιξη των σύγχρονων ψηφιακών ακτινογραφιών. Η ψηφιακή απεικόνιση τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές ακτινογραφίες.
Λιγότερη ακτινοβολία
Η ψηφιακή απεικόνιση είναι ασφαλέστερη από τις παραδοσιακές ακτινογραφίες επειδή παράγει 80% λιγότερη ακτινοβολία. Ενώ οι παραδοσιακές ακτινογραφίες θεωρούνται ασφαλείς, με ελάχιστη έκθεση στην ακτινοβολία, μια ψηφιακή ακτινογραφία προσφέρει ακόμη μικρότερο κίνδυνο βλάβης.
Άμεσα αποτελέσματα
Ένα άλλο πλεονέκτημα των ψηφιακών ακτινογραφιών έναντι των αναλογικών, είναι ότι δεν υπάρχει ανάγκη επεξεργασίας και δημιουργίας φιλμ. Οι ψηφιακές σας εικόνες είναι άμεσα διαθέσιμες.
Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης
Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα με την ψηφιακή ακτινογραφία είναι η δυνατότητα μεταφοράς εικόνων σε σκληρό δίσκο ή cd για μελλοντική χρήση και απεριόριστος χώρος αποθήκευσης. Είναι δύσκολο να αποθηκεύσετε αναλογικό φιλμ και οι εικόνες χάνουν την ποιότητα τους με την πάροδο του χρόνου.
Πιο ακριβείς και εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες
Οι ψηφιακές ακτινογραφίες παράγουν εικόνες με καλύτερη ανάλυση, μεγαλύτερη ευκρίνεια και εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες. Όχι μόνο η βελτιωμένη ευκρίνεια συμβάλλει στη βελτίωση των διαγνώσεων και στη διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας σας, αλλά και οι ίδιες οι εικόνες μπορούν να τροποποιηθούν ψηφιακά χρησιμοποιώντας λογισμικό υπολογιστή. Για παράδειγμα, οι ψηφιακές εικόνες μπορούν εύκολα να μεγεθυνθούν για να εξεταστεί μια συγκεκριμένη περιοχή με περισσότερες λεπτομέρειες.
Φιλική προς το περιβάλλον
Η προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον από τις παραδοσιακές μεθόδους. Οι ψηφιακές εικόνες δεν απαιτούν φιλμ ή σκληρές χημικές ουσίες που πρέπει να απορριφθούν και να βλάψουν το περιβάλλον.
Βελτιωμένη ασφάλεια
Οι ψηφιακές ακτινογραφίες μοιράζονται εύκολα 一 και προστατεύονται εύκολα. Οι ακτινογραφίες αποθηκεύονται σ’ έναν ασφαλή εξωτερικό σκληρό δίσκο, ώστε οι εικόνες σας να προστατεύονται από απώλεια, κλοπή και ζημιά. Όχι μόνο είναι πιο ασφαλές, αλλά μειώνει επίσης την ανάγκη αποθήκευσης φυσικών αρχείων επιτόπου.
Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου MediOne HealthCare διαθέτουμε ψηφιακό ακτινολογικό εξοπλισμό σε όλα μας τα κέντρα. «Αξία μας είναι ο Άνθρωπος»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed