Θετικές εξελίξεις για τον Τουρισμό και την ενίσχυση της Αστυνομίας

Σε συνέχεια της συνάντησής μας στις 12 Ιανουαρίου 2023, χθες 14 Μαρτίου συνάντησα εκ νέου τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, για την έγκαιρη ενίσχυση της αστυνομικής μας δύναμης.
Μετέφερα την εμπειρία των φορέων του τόπου μας από τα προβλήματα κατά τον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο λόγω του Brexit, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση της αεροπορικής κίνησης στην Κεφαλονιά το 2022. Από τη συνάντηση προέκυψαν ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Εξασφαλίσαμε σχεδόν το διπλασιασμό των δόκιμων αστυνομικών που θα υπηρετήσουν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου 2023, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Με δεδομένο ότι οι δόκιμοι αστυνομικοί μπορούν πλέον να διενεργούν ελέγχους διαβατηρίων στα αεροδρόμια, η εξέλιξη αυτή επιτρέπει:
Την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας, ιδίως από τη Βρετανική αγορά, και την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.
Την διάθεση περισσότερων μονίμων στελεχών της αστυνομίας σε άλλα καθήκοντα, σε μια περίοδο αυξημένων περιστατικών, με ταυτόχρονη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας τους.
Την κάλυψη των τοπικών αναγκών λόγω της αύξησης του πληθυσμού και της οικονομικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που ξεκινά σύντομα.
Η προσπάθεια συνεχίζεται ώστε, πέραν των δόκιμων αστυνομικών, τα νησιά μας να ενισχυθούν και με αστυνομικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον απόσπασης από άλλα σημεία της Ελλάδας. Ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου για την παραγωγική συνεργασία και την συμβολή του σε ένα θέμα που απασχολεί την τουριστική οικονομία του τόπου μας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed