Σε δημοσκόπηση της Νέας Δημοκρατίας οι μονοεδρικές της Κεφαλονιάς και της Σάμου φαίνεται να καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ, το… παλεύει και η Ζάκυνθος

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται κάτω από περίοδο πίεσης και θυμού μετά το θλιβερό περιστατικό με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ωστόσο τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων προσπαθούν να… φωτογραφίσουν την κοινή γνώμη.
Σε πανελλαδικό επίπεδο όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να υποχωρούν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ταυτόχρονα να μην αυξάνονται αυτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο αριθμός των αναποφάσιστων έχει μεγαλώσει πολύ, την ώρα που επίσης έχει μεγαλώσει ο αριθμός των ψηφοφόρων που στις εκλογές θα επιλέξουν μικρότερα κόμματα. Σε αρκετά Μέσα κυρίως κεντρικά, παίζει από χθες, όχι επίσημα, αλλά υπό την μορφή διαρροών, δημοσκόπηση που έχει διενεργήσει η Νέα Δημοκρατία και αφορά τις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με αυτή φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας σε Κεφαλονιά και Σάμο, ενώ ελάχιστη είναι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην Ζάκυνθο. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί σε Ευρυτανία και Φωκίδα με σεβαστή διαφορά και με λιγότερη σε Θεσπρωτία και Λευκάδα. Σε ότι έχει να κάνει με την δική μας μονοεδρική (Κεφαλονιά-Ιθάκη), σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί και βγει παραέξω, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ξεπερνάει τις πέντε μονάδες με τα… κάστρα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο Δήμος Σάμης και ο Δήμος Ληξουρίου. Στον Δήμο Ιθάκης έχει και εκεί προβάδισμα η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ πιο… ισόπαλα δείχνουν τα πράγματα στον Δήμο Αργοστολίου. Αν αυτές οι διαφορές προέρχονται από δημοσκόπηση της Νέας Δημοκρατίας ενδεχομένως τα ποσοστά να διαφέρουν ακόμη περισσότερο προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και μην ξεχνάμε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πάντα φωτογραφία της συγκεκριμένης στιγμής.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed