Υπό την… σκέπη του Παύλου Γερουλάνου και με τις θύμισες του Ανδρέα Παπανδρέου παρουσιάστηκε απόψε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στους ετεροδημότες της Αθήνας

Η αίθουσα του Electra Metropolis έγινε απόψε η νέα αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ και τους υποψήφιους Βουλευτές του νομού μας, αφού αυτή γέμισε ασφυκτικά από τους ετεροδημότες της Αθήνας, που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά την Γεωργία Καππάτου, τον Σταύρο Τουλάτο και τον Λευτέρη Κρητικό.
Τους τρεις υποψηφίους Βουλευτές του Κινήματος σύστησε στους ετεροδημότες ο πρώην Υπουργός, Παύλος Γερουλάνος. Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πολύ πίσω για να δούμε μια τέτοια συγκέντρωση σαν την αποψινή. Σίγουρα πάνω από δεκαετία και λίγο ακόμη, αν αναλογιστούμε ότι στην αίθουσα παραβρέθηκαν περίπου 200 άτομα, εκ των οποίων ελάχιστοι είχαν ταξιδέψει από την Κεφαλονιά, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ήταν εκεί όλοι εκείνοι ή οι περισσότεροι αν θέλετε, που είχαν πιστέψει στον Ανδρέα Παπανδρέου το μακρινό πλέον 1981 και την αλλαγή, αλλά και αυτοί που πιστεύουν σήμερα ότι η αναγέννηση του χώρου και η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού είναι στα χέρια τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος: «Ζούμε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1970, ζούμε την εποχή της αυτοοργάνωσης, του αποκλεισμού σε μεγάλο βαθμό από τα συστημικά ΜΜΕ, την εποχή που πηγαίναμε από σπίτι σε σπίτι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να μεταφέρουμε το μήνυμα του ηγέτη μας, Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι ήρθε η αλλαγή το 1981, έτσι το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία και άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας. Άλλη μια τέτοια αλλαγή ψάχνουμε σχεδόν μισό αιώνα από την ίδρυση του Κινήματος, μια αλλαγή που είστε εσείς οι νέοι άνθρωποι που ήρθατε εδώ απόψε, που είναι αυτά τα υπέροχα και αγαπημένα τρία παιδιά, οι υποψήφιοι Βουλευτές μας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη».

Καταχειροκροτήθηκαν οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές
Μέρα με την ημέρα και συγκέντρωση με την συγκέντρωση η «Αγία Τριάδα» όπως ονομάστηκε βρίσκει τα πατήματά της και παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Η Γεωργία Καππάτου άφησε πίσω της το τρακ της έκθεσης σε κοινό, ο Σταύρος Τουλάτος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τις σκέψεις του και φυσικά ο Λευτέρης Κρητικός έκανε πολλούς να συγκινηθούν απόψε από τα λόγια του. Λόγια καρδιάς, χωρίς χειρόγραφο, λόγια που ακούμπησαν όλους όσους βρέθηκαν στην αίθουσα. Και οι τρεις τους μίλησαν για τα νησιά που αγαπούν, για τα νησιά πουν ζουν και εργάζονται, για τα νησιά που επί χρόνια έχουν μείνει πίσω σε όλους τους τομείς πληρώνοντας τις επιλογές των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Έκαναν λόγο για το ΕΣΥ, για τον ΑΣΕΠ, για την Διαύγεια, για όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ, που στωικά υπέμεινε και… σταυρώθηκε ακόμη και από τα ίδια του τα στελέχη από το 2010 και μετά επειδή έβαλε πλάτη για να σωθεί η χώρα και να μείνει στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καππάτου, Τουλάτος και Κρητικός έμειναν και επέμειναν στον Νόμο Κατσέλη, που ψήφισε μόνο το ΠΑΣΟΚ και είχε ως αποτέλεσμα να σωθούν πολλά σπίτια Ελλήνων, τονίζοντας ταυτόχρονα τους νόμους που πέρασαν ΣΥΡΙΖΑ κια Νέα Δημοκρατία, όπου η πρώτη κατοικία του Έλληνα κατέληξε να πλειστηριάζεται από τα φαντς. Ειπώθηκαν πολλά ακόμη για το «κακό» εκείνο ΠΑΣΟΚ και ειπώθηκαν άλλα τόσα για το ΠΑΣΟΚ που έρχεται, για το ΠΑΣΟΚ που σε αυτές τις εκλογές θα είναι ο μεγάλος ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, για το ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε ο κ. Γερουλάνος, που θα έρθει και πάλι στην εξουσία μετά από μια βραχεία διακυβέρνηση της χώρας από μια αδύναμη κυβέρνηση και ίσως χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Οι παρουσίες, οι απουσίες και οι δηλώσεις των υποψηφίων
Απόψε στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, πλην του Παύλου Γερουλάνου που είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας, ο Ανδρέας Βαγγελάτος, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα, η κεφαλλονίτισσα από τη μητέρα της, Μάρα Κουκουδάρη, υποψήφια στην Α Πειραιά, ο Βαγγέλης Κατσαφάδος υποψήφιος στην Α Πειραιά, η Ρωξάνη Μπέη, υποψήφια στην Α Αθήνας, ενώ απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεών τους ακόμη δύο συμπατριώτες μας υποψήφιοι Βουλευτές, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Ελευθερία Τζωρτζάτου. Στο τέλος της εκδήλωσης οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές έκαναν κοινή δήλωση που έχει ως εξής: Στις εθνικές εκλογές που έρχονται, το πραγματικό δίλημμα είναι: Ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων για να το αξιοποιούν με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πελατειακών τους σχέσεων και την ενίσχυση της εξουσίας τους ή ένα κράτος εγγυητής του Δημοσίου Συμφέροντος που θα δώσει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες; Μια ισχυρή θεσμική Δημοκρατία, είναι ο μοναδικός εγγυητής ενός αξιοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας. Είναι εθνική προτεραιότητα να συμβάλλουμε στη κατάργηση του κομματικού κράτους, στη διαφάνεια στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο συνεχή έλεγχο της ορθής χρήσης του δημοσίου χρήματος. Η Αλλαγή είμαστε Εμείς! Ευχαριστούμε θερμά τον Παύλο Γερουλάνο, ευχαριστούνε θερμά όλους αυτούς που ήρθαν απόψε να μας γνωρίσουν και να μας ακούσουν.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed