Βασίλης Ρουχωτάς: «Καταρέει ο “Εύδοξος” και οι άρχοντες της Περιφέρειας αφήνουν τους πλιατσικολόγους ανενόχλητους λέγοντας για προγράμματα “Χατζιαβάτης”»

Από συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρου Τραυλού πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται η υλοποίηση ενός ακόμη σπουδαίου προγράμματος με κύριο της Πράξης και Δικαιούχο την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ που θα μας προστατεύσει από Λοιμούς, Λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς κτλ.
Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί κατά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη μέσω τουυπό ανάθεση προγράμματος ΕΥΡΥΛΟΧΟΣ που είναι όραμα τόσον της αξιότιμου κας Περιφερειάρχου όσο και δικό του, όπως προκύπτει από την συνέντευξη του, στην οποία ο κ Τραυλός δήλωσε ότι «Στο πλαίσιο έργων ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ και ΛΑΕΡΤΗΣ που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, δαπανήθηκαν χρήματα για την ενίσχυση των υποδομών (αγορά και εγκατάσταση οργάνων, δημιουργία βάσης δεδομένων, κ.α.). Τώρα, στα πλαίσια του προτεινόμενου έργου ΕΥΡΥΛΟΧΟΣ, αξιοποιούνται όλα τα προηγούμενα και δεν χρηματοδοτούνται εκ νέου ήδη υλοποιηθείσες δραστηριότητες». Στην εκπόνηση του πρόγραμματος ΕΥΡΥΛΟΧΟΣ πάντα κατά τον κ. Τραυλό θα συμμετέχουν: Το Ε.Α.Α, το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο ΟΑΣΠ, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΕ, η ΠΕΔΙΝ και το ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΔΟΞΟΣ (Ναι και ο ΕΥΔΟΞΟΣ!). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΥΡΥΛΟΧΟΣ τόσων πολλών και αδιαμφισβητήτως εξαιρετικών Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων, με βάζει σε πειρασμό να σκεφτώ ότι η Περιφέρεια Ιονιων Νήσων στην αγωνία της να νομιμοποιήσει στην συνείδηση της κοινωνίας τον ΕΥΡΥΛΟΧΟ λειτουργεί με το σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ.
Επειδή από την συνέντευξη του κ. Τραυλού προκύπτει ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΆ ότι στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ τα προγράμματα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ και ΛΑΕΡΤΗΣ δεν παρήγαγαν αυτοτελώς αποτέλεσμα και χρειάζονται την υποστήριξη του ΕΥΡΥΛΟΧΟΥ σφόδρα πιθανολογώ ότι θα χρειαστεί και 4ο πρόγραμμα για να στηρίξει τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ, τον ΛΑΕΡΤΗ και τον ΕΥΡΥΛΟΧΟ. Υπό αυτές τις πιθανότητες τολμώ να προτείνω από τώρα (και ελπίζω να γίνει αποδεκτό) στην Περιφερεια Ιονίων Νήσων για αυτό το τέταρτο υποστηρικτικό πρόγραμμα (αν χρειαστεί) το πασίγνωστο όνομα ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗΣ το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά και στον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό. Όμως, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω θέλω να ερωτήσω τους επικεφαλής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από πού αντλούν το θράσος και δηλώνουν ότι σε αυτόν τον ΕΥΡΥΛΟΧΟ θα συμμετάσχει και το ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΔΟΞΟΣ. Σημειώστε για τα περαιτέρω ότι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κυρία Κράτσα και ο Αντιπεριφερειάρχης κ Τραυλός είναι πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του «ΕΥΔΟΞΟΣ».
Και είναι θράσος και ύβρις το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΥΔΟΞΟΥ (όσο έχει απομείνει) να δηλώνει ότι θα συμμετάσχει και ο ΕΥΔΟΞΟΣ στο πρόγραμμα ΕΥΡΥΛΟΧΟΣ αφού στα τέσσερα χρόνια της θητείας του:
-Το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΥΔΟΞΟΥ είναι ζήτημα αν έχει συνεδριάσει και προφανώς δεν έχει λάβει καμία απόφαση για να λειτουργήσει το ίδρυμα.
-Δεν έχει συμπληρώσει το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την παραίτηση μέλους του Συμβουλίου.
-Δεν έχει φροντίσει η κυρία Κράτσα, υπό την ιδιότητα σας ως προέδρου του συμβουλίου του ΕΥΔΟΞΟΥ, να ζητήσει την οφειλόμενη χρηματοδότηση του ιδρύματος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων της οποίας προΐσταται (όταν έχετε χρηματοδοτήσει μέχρι και τις λιτανείες στην Κέρκυρα).
-Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση του ΕΥΔΟΞΟΥ είτε επειδή δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί, είτε επειδή έχει κλαπεί η ηλεκτρική εγκατάσταση από τους πλιατσικολόγους. Εξ αιτίας της διακοπής της ηλεκτρικής παροχής δεν λειτουργούν οι στεγανοποιητικοί δακτύλιοι του ΤΗΛΕΣΚΟΠΊΟΥ με αποτέλεσμα την είσοδο της βροχής στο κτίριο και τον κίνδυνο πλήρους καταστροφής του τηλεσκοπίου.
-Έχει αφήσει έρμαιο στους ανέμους του Αίνου και στις ορέξεις κάθε διερχομένου, όσο εξοπλισμό έχει απομείνει στον ΕΥΔΟΞΟ, καθώς και ολόκληρη την κτιριακή υποδομή η οποία ευρίσκεται σε αθλια κατάσταση εξ αιτίας της αδιαφορίας του Συμβουλίου.
Με ένα λόγο ο ΕΥΔΟΞΟΣ είναι ένα ΚΑΚΌ κουφάρι σε κατάσταση νεκροφάνειας και η θέση της Περιφέρειας ότι στο πρόγραμμα ΕΥΡΎΛΟΧΟΣ θα πάρει μέρος και ο ΕΥΔΟΞΟΣ δηλώνει το μέγεθος της άγνοιάς όσων το ισχυρίζονται. Εν κατακλείδι και αναφορικά με τον ΕΥΔΟΞΟ τρία μόνο πράγματα μπορείτε να κάνετε και σας τα συνιστώ:
-Να διαθέσετε άμεσα ΜΕ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ Περιφερειακού Συμβουλίου τις πιστώσεις που οφείλει η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον ΕΥΔΟΞΟ πράγμα καθόλου δύσκολο λόγω ταυτοπροσωπίας της κ Κράτσα στα όργανα αυτά.
-Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΕΥΔΟΞΟΣ» να εκχωρήσουν τις θέσεις τους στους αναπληρωματικούς τους, μήπως προλάβουν μέχρι το τέλος της θητεία τους να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την περιουσία του Ιδρύματος.
-Να σταματήσετε να μας εμπαίζετε με την δήθεν την συμμετοχή του ΕΥΔΟΞΟΥ στον ΕΥΡΥΛΟΧΟ γιατί θέλει πολύ δουλειά ο ΕΥΔΟΞΟΣ για να επανέλθει από την νεκροφάνεια.
Τέλος σας θυμίζω ότι έχετε εκλεγεί ως διαχειριστές και όχι ως τιμαριούχοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενθυμούμενοι ότι «ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΘΑ ΑΡΧΕΤΕ».

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου
Επικεφαλής Παράταξης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed